Murat Örnekol, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Gazipaşa Havalimanı'nın bulunduğu bölgenin bu havalimanına olan ihtiyacı tartışma götürmeyecek bir gerçek olduğunu vurguladı. Son günlerde tam olarak teknik gerçek ve gerekçelere dayanmayan bazı menfi haberler ve kamuoyuna yansıyan söylemlerde artniyet veya kasıt olmadığına inandığını belirten Örnekol, Gazipaşa Havalimanı konusunda kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğduğunu işaret etti.

Gazipaşa Havalimanı'nın, dünyadaki pek çok benzerinde olduğu gibi operasyonu özel prosedürlere sahip bir havalimanı olduğuna dikkati çeken Örnekol, Avusturya'nın İnnsbruck, Salzburg, Linz gibi havalimanları ile Alp Dağları'nda konuşlu bulunan pek çok Fransız, İtalyan ve İsviçre havalimanlarında da operasyonların benzer prosedürlere bağlı olarak yürütüldüğünü kaydetti. Örnekol, bu özel prosedürlerin iddia edildiği gibi, bu havalimanlarının 'tehlikeli' olmasından dolayı değil, çevredeki coğrafi yapıların, özel yaklaşma, pas geçme, iniş ve kalkış prosedürleri gerektirmesinden kaynaklandığını belirtti.

Bazı çevrelerden Gazipaşa Havalimanı'na operasyon düzenlemek isteyen havayolu firmalarına SHGM tarafından engeller çıkartıldığı şeklinde bazı duyumlar aldıklarını ve haberler gördüklerini anlatan Örnekol, şu bilgileri verdi:

"Asıl olarak, ülkemizdeki tüm diğer havalimanlarına olduğu gibi Gazipaşa Havalimanı'na gelecek olan havayolu firmalarına ait uçakların ve içlerinde bulunan yolcuların güvenlik ve emniyeti her şeyden önce gelmektedir. Bu nedenle SHGM'nin başvuruları titizlik ve dikkatle inceleyip değerlendirmesi, sadece Antalya Gazipaşa Havalimanı'nın değil, tüm Türkiye sivil havacılık camiasının övünç kaynağı olacak derecede ileri bir güvenlik sicili tutmasına yardımcı olacaktır. Havacılık, her gün gelişmekte ve yenilenmekte olan, yaşayan, canlı bir sektördür. Gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda uygulamalar ve kurallar da gelişmek ve değişmek zorundadır. Dolayısıyla, geçtiğimiz yıl veya yıllarda sefer yapmalarına rağmen bazı havayolu firmalarına henüz müsaade verilmemiş olması, tamamıyla yeni gelişen sivil havacılık gerek ve ihtiyaçlarına dayalı kurallara uyumun beklenmesinden kaynaklanmaktadır."

Örnekol, şu ana kadar 2 havayolu firmasının haftada toplam 9 sefer yurtdışı uçuş yapmak üzere izin aldıklarını ve uçuşlarına devam ettiklerini anlatarak, 2 firmaya ek olarak 8 firmanın daha izin alma sürecinde olduğunu, 2 firmanın da müsaade başvurusu yapmak üzere hazırlıklarını sürdürdüklerini açıkladı. SHGM tarafından oluşturulan teknik heyetçe yapılan incelemelerin uluslararası standartlara uygun bir süreçte ve aksatılmadan yürütüldüğünü vurgulayan Örnekol, şöyle devam etti:

"SHGM şirketimizi an be an ve zamanında gelişmelerden haberdar tutmakta, son derece şeffaf bir politika izlemektedir. Dolayısıyla şu ana dek izin sürecinde beklemekte olan bazı havayolu firmalarının onay süreçlerini herhangi bir engele takılmadan, gereklilikler kendilerine son derece açık ve net anlatılarak hızlı bir haberleşme trafiği içerisinde yürüttüğüne bizzat tanık olmuş durumdayız."