Tatvan sahil yolu iskelesinde start alan yarışmada ilk olarak yarışmacılar Van Gölü sularında 720 metre yüzdükten sonra bisiklete binip pedal çevirdi. 5 tur halinde 20 kilometre pedal çeviren yarışmacılar, daha sonra 2 turluk 5 kilometre koşunun ardından bitiş noktasına geldi. Yarışın tamamlanmasının ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreninde konuşan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, bu yıl ikincisini düzenledikleri yarışmalara Bitlis Eren Üniversitesi'nin de katkı sunduğunu söyledi. Güneş, "Bu yarışmaları burada geleneksel hale getirmek istiyoruz. Tatvan'da triatlon kulübü kurarak bu sporun daha iyi seviyelere çıkmasını sağlayacağız" dedi.

Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz ise triatlonun zamana karşı bir spor olduğunu belirterek, "Bu spor için Van Gölü sahilinde çok güzel bir zemin var. Buradaki insanlarımız bisiklet, koşu ve yüzmeyi zaten yapıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu yarışma daha da güzelleştirilip, geliştirilip Bitlis ve Tatvan'a yakışacak yarışmalar düzenlenecektir" dedi