"UÇMAK SALONDAN ÇIKARILSIN"


Tutuklu sanık Murat Alagöz, ek ifade vermek istediğini fakat sanık Abdullah Uçmak'ın salondan çıkarılmasını talep etti. Talebi kabul eden heyet, sanık Uçmak'ı salondan çıkarttı. Murat Alagöz, Abdullah Uçmak ve Ersin Altun ile ilk başta aynı koğuşta kaldıklarını söyledi.


"UÇMAK 'OLAYI BEN YAPTIM' DEDİ"


Alagöz, "Koğuşta Uçmak, 'Olayı ben yaptım. Yaptığım işin üstüne otururum, 30 yılda olsa cezamı çekerim. Seni buraya ben getirdim. İşime öyle geldi. Avukatlarınıza söyleyin benim yaptığımı belirtip dilekçe versinler' diye konuştu. Bana örgütten bahsetmedi" dedi. Salona alınan Uçmak'a, sanık Alagöz'ün beyanları okundu. Sanık Uçmak, kendisinin hiçbir aşamada suçu kabul etmediğini ve böyle bir suça karışmadığını savundu. Uçmak, "Koğuştan kendi talebi üzerine ayrıldı. Uçmak ve diğer tutuklu sanıklar tahliyelerini istedi.


Taleplerin ardından Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aksoy, tutuklu sanıklardan Ruşen Mahmutoğlu hakkından mevcut delil durumu ve tutuklukta geçirdiği süre dikkate alınarak tahliye edilmesini istedi. Savcı Aksoy, Uçmak ile beraber diğer tutuklu sanıkların ise kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması ve suçun vasıf ve mahiyeti göz önüne alınarak bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi. Duruşmaya taleplerin değerlendirilmesi için ara verildi.


(BB)