Rusya'nın Ufa şehrinden Antalya'ya gelen 33 yaşındaki Aliia Iangalina, iki çocuğuyla birlikte Bella Vista Hotel'e yerleşti. Aliia Iangalina, valizlerini odaya bırakır bırakmaz, çocukların isteği üzerine, havuz başına indi. Bir süre havuz başında çocuklarıyla oturan Aliia Iangalina, onların havuza girmek istediklerini söylemeleri üzerine, çocukların kolluklarını almak üzere odaya döndü.

Iangalina havuza döndüğünde 9 yaşındaki Artur Shitov'u havuz ve çevresinde olmadığını fark etti. Bir süre havuz kenarında oğlunu arayan anne durumu otel görevlilerine bildirdi. Görevlilerce aranan Artur Shitov'un havuzun dibinde hareketsiz olarak durduğu fark edildi. İlk müdahalesi otel doktoru tarafından yapılan Arthur Shitov, önce Kemer'deki bir özel hastaneye, ardından ise Antalya'daki Özel Yaşam Hastanesi'ne kaldırıldı.

DURUMU KÖTÜYE GİTTİ

Yaşam Hastanesi'nin Yoğun Bakım Ünitesi sorumlusu Dr. Nuray Dursun, hastanın önceki gün öğle saatlerinde geldiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Nörolojik muayenesinde çocuğun durumunun ağır olduğunu belirledik. Yoğun bakımda takibini sürdürüyoruz. Durumunda iyileşme olmadı. Yaygın beyin ödemi tespit ettik. Antiödem tedavimiz devam ediyor. Beyin ölümü testlerini değerlendirdim. Bir kısmı pozitif yönde ancak heyet olarak karar vereceğiz. Anne derin acı içinde, eşinden ayrılmış bir kadın. Oğlunu her gün ziyaret ediyor. Bizden rica etti. Yatağın baş ucuna Kuran-ı Kerim koydu."

Hastaya Yaşam Hastanesi'nde ilk müdahaleyi yapan Dr. Gökhan Bolat ise "Hastamız geldiğinde akciğeri entübe edilmişti, dışarıdan solunum yapılıyordu. Solunumu normale döndürüp yoğun bakıma teslim ettik" dedi.