Muğla Üniversitesi Fethiye Ali Sıtkı Mefaret Koçman Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören 2 kız öğrenci, beslemek için 2 tavşan aldı. Patlangıç Mahallesi Petek Sitesi'nde kalan öğrenciler, tavşanları oturdukları apartamın 2'nci katındaki balkonda beslemeye başladı. Yaz tatilinin başlamasıyla öğrenciler memleketlerinin yolunu tutarken, tavşanlar balkonda kilitli kaldı. Öğrencilerin giderken balkona bıraktıkları yiyecek ve suyun tükenmesi üzerine tavşanlar ölümle burun buruna geldi.

BÜTÜN YAZI BALKONDA GEÇİRDİLER

Durumu farkeden diğer katlarda oturan vatandaşlar, balkona su ve yiyecek atarak tavşanları beslemeye başladı. Yaklaşık 2 ay boyunca yan komşuların bu çabalarıyla hayatta kalan tavşanlar yazın en sıcak günlerini de balkonda geçirdi. Site sakinleri okulların açılma dönemi ile birlikte öğrencilerin eve gelerek tavşanlara sahip çıkmasını bekledi. Ancak öğrenciler bir türlü gelmeyince Fethiye Belediyesi'nden yardım istendi. Olay yerine gelen Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı görevlileri tavşanların bulunduğu balkona ulaşamayınca itfaiye çağrıldı. İtfaiye ekipleri merdiven uzatarak girdikleri balkondan 2 tavşanı kurtardı. Tavşanlar daha sonra bakım için Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürüldü.

'YAN BALKONDAN BESLEDİK'

Tavşanları balkonda bırakarak yaz tatiline giden öğrencilere tepki gösteren site yöneticisi Necla Ataman, "Bu dairede 2 kız üniversite öğrencisi kalıyor. 2 ay önce memleketlerine giderken tavşanları balkona kilitlemişler. Biz de dönerler düşüncesiyle balkona karpuz kabuğu attık, kaplarına uzaktan su sıktık. Ancak 2 aydır dönmediler. Tavşanlar bütün yazı balkonda aç susuz geçirdi. Son çare belediyeden yardım istedik. Başka çare kalmamıştı" diye konuştu.