Deniz- kum- güneş üçlemesine alternatif arayan turizmciler, turistlerin ilgisini çekmek ve tatili keyifli kılmak için sürekli yenilikler peşinde koşuyor. Kaş'ta hizmet veren turizmcilerin gözdesi ise kano turları. Demre'nin Üçağız Köyü'ne denize inen turistler, önce rehberler eşliğinde kano kullanımı ve parkur hakkında eğitim alıyor. Ders sonrası özel elbiseler giyen tatilciler, ardından maceraya başlamak için kanolarını denize indiriyor ve rehber eşliğinde kürekler çekiliyor.

Üçağız Köyü'nün önünden geçerek Kekova'daki Tersane Koyu'na doğru kürek çeken turistler, kısa molalar veriyor. Kanocuları olası kaza ve acil durumlara karşı bir tekne ise arkadan takip ediyor. Bu tekne aynı zamanda tatilcilerin eşyalarını taşıyor. Yine kürek çekemeyecek kadar yorulan tatilciler kanolarını bu ilk yardım teknesinin arkasına bağlayarak turunu sürdürüyor. Yaklaşık 1 saat kürek çeken maceraseverler Tersane Koyu'na ulaşıyor.

5 SAAT KÜREK ÇEKİYORLAR

Burada dinlenen tatilciler, ardından mavi sulara atlayarak yüzüyor, denizin keyfini çıkarıyor. Yeniden küreklere asılan turistler, Batık Kent'e gidiyor. Denizin dibindeki tarihi kalıntıları izleyen tatilciler, sonra eşsiz güzellikteki Simena Antik Kenti'ne ulaşıyor. Burada verilen kısa yüzme molasının ardından kürekler, Kaleköy'ün simgesi olan denizin içindeki 'Likya lahiti'ne doğru çekiliyor. Buradaki tarih ve doğa turunun ardından yeniden Üçağız Köyü'ne dönülüyor. 5 saat süren mavi tur turistler tarafından oldukça ilgi görüyor. Tura katılanlar gün boyu stres atarak keyifli anlar yaşıyor.

TURİSTLER KEYİF ALIYOR

Tura katılan İngiliz David Maddock, "Batık Kenti yakından gördüm. Suyun içinde bir tarih yatıyor. Kürek çekmek çok kolaydı. Deniz, tarih ve doğa harika. İnsan kendini başka bir dünyada hissediyor" dedi.

Alman Henning Meinhart ise "Çok güzel bir kano turu yaptık. Suyun altındaki ve kıyısındaki tarihi kentler büyüleyici. Nefis bir koyda yüzdük" diye konuştu.

Kanadalı Jıllıan Coutu da, "Tarihin içinde yolculuğa çıktık. Her yer tarihi eser ve yakından görme şansı bulduk" dedi.



AA(SU/COŞ)