Bahar sıcaklarının görüldüğü Alanya'da plajlar renklenmeye başladı. Hava sıcaklığının 21, deniz suyu sıcaklığının 17 derece ölçüldüğü turistik ilçede dünyaca ünlü Kleopatra ve Damlataş plajları turistleri ağırladı. Gün boyu sıcak kumlarda güneşlenen turistler, zaman zaman serinlemek için denize girdi. Sahilde yürüyüş de yapan tatilciler, kitap okuyarak anın tadını çıkardı.

YERLİ TURİSTLER UÇTU

Ttilciler günü deniz keyfi yaparak geçirirken, tatilciler ise bahar havasını gökyüzünde geçirmeyi tercih etti. Ankara ve Konya'dan gelen tatilciler, ilçedeki yamaç paraşütü pistine çıkarak atlayış yaptı. Profesyonel pilotlar eşliğinde Yassıtepe Mevkii'ndeki 380 ve 700 metrelik pistlerden atlayış yapan tatilciler, dakikalarca havada kalarak Alanya Kalesi başta olmak üzere muhteşem manzarayı izleme fırsatı buldu. Alanya semalarında bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf da çektiren maceraseverler, daha sonra Kleopatra Plajı'nın sıcak kumlarına iniş yaptı.

İlçeye gelen Akdeniz Üniversitesi'nden bazı öğrenciler ise güzel havayı fırsat bilerek uçuş eğitimi aldı. Bağımsız atlayan amatör pilotlar, eğitmenlerinin rüzgarın yönüne göre telsizle yönlendirmesi sonucu uçuşlarını başarıyla tamamlayarak plaja indi.



ÖY(HA/İD)