Düğün hazırlığında yapıp, balayı tatili için seçenek arayışında olan çiftler, çocuklu aileler başta olmak üzere, vizeli/vizesiz yurtdışı gemi turları Türk vatadandaşları için de ulaşılmaz olmaktan çıktı. Yunan adalarına 3 günlük vizesiz turun bedeli tam pansiyon 189 Eurodan başlıyor. Birçok tur programında 16 hatta 18 yaşı kapsayan ücretsiz ya da indirimli seyahatler bulunuyor.

İnternet üzerinden tatil satışı yapan firmalar arasında yer alan etatil.com'un Genel Müdürü Arın Büyükaltıntaş, İzmir, Kuşadası ve İstanbul başlangıçlı programların büyük talep gördüğünü belirtti. Türk halkının gemi seyahatini sevdiğini söyleyen Altıntaş, “Birçok gemi firması ile işbirliği içindeyiz. Bu firmaların rezervasyon sistemlerini artık kendi ofislerimizde kullandığımız gibi, anında rezervasyon yapma refleksine de sahip olduk. Bu gelişme hem tatilciler, hem de tatil satışı yapan bizler için maddi ve manevi avantajları beraberinde getirdi. Yaklaşık 8 yıl önce gemilere Türkiye'den 3 ya da 5 kabin satışı yapabiliyorken, artık yüzlerce kabine ulaşmış durumdayız” dedi.

Büyükaltıntaş gemi tatilinin tercih edilir kılan nedenleri de şöyle özetledi:

“Gemi firmaları Türkiye pazarına artık bir yıl önceden kontenjan ayırıyor. Bu gelişme de rakamların yabancılara uygulananlar düzeyine inmesini sağlıyor. Her gecenin sabahı, yeni bir liman, yeni bir şehir ve hatta yeni bir ülkede uyanma özgürlüne sahipsiniz. Valiz taşıma, açma, kapama derdiniz yok. Çocuk kulüpleri, spor salonları genç misafirlere aktivite sağlayabilmekte. Tur yaptığımız gemilerde Türkçe rehberlik hizmeti bulunduğu gibi, gemilerde çalışan çok sayıda Türk personel bulunmakta. Yemeklerde de Türkçe menüler bulunmakta. Ayrıca inilen limanlarda Türkçe rehberlik hizmeti de veriliyor. Örneğin dünyanın sayılı gemi şirketlerinden MSC'nin Türkiye çıkışlı Ege ve Adriyatik turu 7 gece tam pansiyon 389 Euro'dan başlamakta. Yunan adalarını görmek ile başlayan gemi seyahati serüvenini tadanlar, bir sonraki seyahatlerinde genellikle Adriyatik kıyıları, Akdeniz, Norveç fiyortları, Baltık, Volga turlarına katılabilmekte. Uygun taksitlerle misafirlerimize ödeme seçenekleri sunuyoruz.”



EA(İÖ/AAA)



--- KUTU ---

 


Neden kruvaziyer? 


BİR kruvaziyer gemisi, insanların bir tatilde isteyebileceği hemen hemen her şeyi sunuyor: heyecan, dinlenme, macera, kaçış, keşfetme, uygun fiyat ve daha fazlası. Bütün bunlara, istenildiği ölçüde zahmetsizce ulaşılabiliyor. Yapılan araştırma ve anketler kruvaziyer gemileri ile tatile çıkanların tatillerini 'tahminlerinin ötesinde iyi' ve 'çok iyi' bulduklarını ortaya çıkardı. Aynı zamanda, kruvaziyer gemi yolcularının büyük çoğunluğu yolculuklarında kendilerini mutlu eden şeylerin başında 'geminin konforu', 'kendilerine iyi davranılması' ve 'pek çok yeri ziyaret etme fırsatının olması'nı sıraladı. Kruvaziyer turizmi fiyat/satın alınan değer oranı açısından diğer tatil türlere oranla daha uygun durumda. Denizde yapılan tatilde barınma, lezzetli yemekler, eğlence, birinci sınıf hizmet ve diğer lüks seçeneklerin de fiyata dahil olması bu tatil türünün cazibesini arttırıyor. Her yıl kruvaziyer gemilerle yolculuğa çıkanların yaklaşık yüzde 40-45’sini ilk kez katılanlar oluşturuyor. Günümüzün lüks kruvaziyer gemilerinde tam teşekküllü SPA merkezlerinden sağlık kulübüne, özel restoran ve gurme seçeneklerinden profesyonel çocuk kulüplerine; spor etkinliklerinekadar ve internet merkezleri de dahil olmak üzere her yaşta ve zevkte yolcuya hitap eden seçenekler bulunuyor.