İtfaiye Haftası nedeniyle Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı. Öğrencilere kurabiye, meyve suyu ve dondurma ikram edildi. İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın, halkın yangına karşı daha bilinçli olması ve gerekli önlemleri alması nedeniyle geçmiş yıllara göre yangın olaylarında önemli ölçüde azalma olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından tatbikata geçildi. İtfaiye ekipleri, senaryo gereği kaza yapan ve motor bölümü alev alan bir otomobile müdahale etti. Yangını, aracın arka tarafına ulaşmadan kısa sürede söndüren ekipler, arka koltukta mahsur kalan yaralıyı da araçtan çıkarıp ambulansa taşıdı. Ardından, binanın çatısında çıkan yangında mahsur kalan bir kişi, merdivenli araçla müdahale edilerek kurtarıldı. Aynı yangında binada mahsur kalan başka bir kişi de açılan brandaya atlayarak kurtarıldı. Başarıyla sonuçlanan tatbikat sonrası itfaiye personeli alkışlandı.

Ereğli'deki Bağlık Mahallesi 1 Nolu Hatip Sokak'ta gerçekleştirilen tatbikatta da senaryo gereği çöken bir binada mahsur kalan yaralılara müdahale edildi. Önce dinleme aletleriyle enkaz altında kalan olup olmadığı belirlenmeye çalışıldı. Enkaz altındaki yaralıya demir testere ve delici makinelerle müdahale edilmesi sonucu ulaşıldı ve ambulansa taşındı. Ardından özel eğitimli arama kurtarma köpeğinin yardımıyla saptanan enkazdaki diğer yaralı da kısa sürede kurtarıldı.



DS,İÇ(EE/BT)