Konuk Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Harput, Tataristan heyeti ile önemli işbirliği görüşmeleri yapılacağını belirterek, "Bursa ile Tataristan arasında başta otomotiv olmak üzere, başka sektörlerde de çok önemli görüşmeler ve anlaşmalar imzalanacak. Zaten 4 milyon nüfuslu kardeş ülkemiz olan Tatasirtan Cumhuriyeti’nde yaşayan insanlar ile Bursa arasındaki ilişki iki ülke arasındaki çok daha güçlü bir yere taşınacak. Bursa’da da 3 milyon Tatar var. Kardeşleri var bunu bilsinler" dedi.

Minnihanov da, Türkiye ile Tataristan Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin 2009 yılında başladığını kaydederek, "Bu gün Tataristan, Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti arasında bir bağ kurucu bir unsur olmaktadır. Bu köprüyü daha da güçlendirmek pekiştirmek bizim görevimiz" dedi.

Ziyaretlerinin ilk dakikalarından itibaren kendilerini çok rahat hissettiklerini kaydeden Rustam Minnihanov, şöyle devam etti:

"Sizin ülkenizin ve şehrinizin refah içinde olmasını diliyoruz ki bizde yanınızda olalım. Tarihi olarak bizim halklarımız birbirine yakın olmuştur. Birbirimize gerekliyiz. Bunu hissediyoruz. Bursa tarihi ve eşsiz bir şehir olarak ve ülkenizin gelişme noktalarından biri olarak biliyoruz. Bizde Rusya Federasyonu temsilcisi olarak buradayız. Türkiye işadamlarının Rusya Federasyonu’na yatırım yaptığında Tataristan Cumhuriyeti aracılığı ile yapmasını istiyoruz. Türkiye’deki yatırımcıların Tataristan’da gerçekleştirdikleri büyük projeler var. Burada çok ciddi ve önemli ziyaretlerimiz olacak. Bizimle birlikte 40 şirketin temsilcisi geldi. Bunlardan biride Kamaz firması. Tüm Rusya Federasyonu’nun ekonomi bakanları da bizimle geldi. Yarın ciddi sonuçlara varacağız. Türkiye ve Tataristan arasında düzenlediğimiz 3’üncü form. 4’üncüsü umarım Tataristan’da olacaktır. Sizi de orada görmek istiyoruz. Türk kardeşlerimize Bursa halkına Tataristan her zaman açık."

Konuşmaların ardından Bursa Valisi Şahabettin Harput, Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’a İznik Çinisi vazo hediye etti. Minnihanov da Tataristan’ı simgesini Vali Harput’a hediye etti.

Minnihanov ve beraberindeki heyet daha sonra Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda işadamları ile bir araya geldi.

Türkiye-Tataristan Otomotiv Ticaret ve Yatırım İşbirliği Formu yarın Bursa Hilton Otel’de başlayacak.



SÇ(FK/SS)