Dün Akşam saatlerinde Kaşbelen Köyü'nün Kadir Çeşmesi Mevkii'ndeki 6 kilometre uzunluğundaki toprak yolu otomobil, traktör, motosikletle kapatan kadın, erkek ve çocuklardan oluşan yaklaşık 100 kişi, kamyon ve TIR'ların geçişini engelledi. Yaklaşık 45 dakika yolu kapatan köylüler, araç sürücüleri ile tartıştı.

Köylüler, taş yüklü kamyonların kaldırdığı toz nedeniyle evlerinden dışarı çıkamadıklarını, su şebekelerinin ve köy yolunun, tarladaki mahsullerinin ve kış ayı için hazırladıkları salçalarının dahi tozla kaplandığını söyledi. Kaşbelen Köyü Muhtarı Hasan Acar, 10 yıldır devlet yetkililerinin asfalt sözünü yerine getirmediğini belirterek, Uşak Özel İdare Müdürlüğü'nü suçladı. Muhtar Acar, "Özel İdare yolu görmeden 10 yıldır bu firmalara sümen altından Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu veriliyor. Madende kırılan taşlar TIR'larla taşıyor. 10 yıldır dağımız, ağaçlarımız, tarlalarımız, hububatlarımız toz içinde. Taş ocağına çalışanlar ya yol değiştirecek ya da asfalt yol yapacak. Halkımızın talebi budur. Köylüye çok zararı var" dedi.

Muhtar Acar, taş yüklü kamyonlar nedeniyle perişan olduklarını ifade ederek, "Yetkililer gelsin 10 dakika bu toza dayanabilirse bizler 10 yıl burada beklemeye hazırız" diye konuştu.

Köylüler taş ocağından gelen yetkililere, yolun asfalt yapılması konusunda taleplerini ilettikten sonra, olaysız dağıldı.