Taşköprü İlçesine bağlı Çambaşı Köyü sınırlarında başlayan orman yangınının hızla büyümesi üzerine Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, olay yerine gelerek Taşköprü Kaymakam Vekili ve Hanönü Kaymakamı Taner Bolat ile Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Akgün'den yangın ve söndürme çalışmaları konusunda bilgi aldı. Vali Bektaş, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada ekiplerin hızla çalıştığını ve yangını kontrol altına alacak konuma geldiğini ifade etti. Yangında yaklaşık 40 hektarın üzerinde alanın tahrip olduğunu kaydeden Vali Bektaş, "Orman bölgesi yeni büyümekte olan genç ağaçların da olduğu bir alan. Hafta sonu olmasından dolayı piknikçilerden şüpheleniliyor. Piknikçilerden çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Orman bölge Müdürlüğümüze bağlı ekipler çalışıyor. Yangını söndürme çalışmalarına ayrıca iki adet yangın söndürme helikopteri de katıldı" dedi.

Alevlere çevre il ve ilçelerden 35’e yakın arazöz müdahale etti. Samsun, Sinop, Karabük, Çankırı ve Zonguldak'tan itfaiye ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangında ilk belirlemelere göre 40 hektar ormanlık alanın tahrip olduğu açıklandı.

Öte yandan Taşköprü Kaymakamlığı'nın talimatı ile olası can kaybının yaşanmaması için yangın bölgesine yakın olan Bardakçılar ve Yazıcıoğlu mahallerinde yaşayanlar tahliye edildi.



 HD (AY/RT)