Fransız Senatosu'nun 'soykırımların inkarını' cezalandıran yasa tasarısını onaylamasının ardından MHP Taşköprü İlçe Teşkilatı, Fransız mallarını boykot etmek için bir basın toplantısı düzenledi. Taşköprü MHP ilçe başkanlığında düzenlenen Fransız mallarını boykot toplantısına çok sayıda partili ve davetli katıldı.

BARKOD NUMARALARI VERİLDİ 

Toplantıda bir konuşma yapan MHP Taşköprü İlçe Başkanı Avukat Mustafa Arabacı, "Fransa’nın yaptığı ayıba karşı biz de Fransız mallarını boykot ederek karşılık veriyoruz. Değerli halkımızı barkod numaraları 30-31-32-33-34-35-36 ve 37 ile başlayan Fransız mallarını almamaya davet ediyoruz. Toplantıdan sonra Fransız menşeli mal ve hizmet sunan firmaların listesini broşür olarak halkımıza dağıtacağız" dedi.

İlçe Başkanı Arabacı, ayrıca Fransa’nın asılsız Ermeni iddialarını inkar edenlere hapis ve para cezası verilmesini öngören kanunu asla kabul etmediklerini de ifade ederek, "Türkler Ermeniler’e soykırım uygulamamıştır sözünü yaptırımı her ne olursa olsun, biz yüksek bir sesle söylemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Toplantı, Fransız mallarının listesinin bulunduğu broşürlerin dağıtılması ve hep bir ağızdan "Fransız mallarını boykot ediyoruz' sloganının atılması ile son buldu.