Taşköprü Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleşen yarışmaya Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü Tarım İlçe Müdürü Satı Sezer, Taşköprü Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Taşköprü Ziraat Odası Başkanı Murat Çelik, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, programın açılış konuşmasında, sarımsağın Taşköprü için olmazsa olmaz olduğuna dikkati çekt, Arslan, yabancı tohumlu sarımsakların ekilmesinin önüne geçmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Birbirinden iri ve güzel sarımsakların yer aldığı yarışmada üreticilerden Alatarla Köyü'nden Ömer Ulu birinci, Donalar Köyü'nden Hasan Tabuk ikinci ve yine aynı köyden Orhan Özendi üçüncü oldu.

EN GÜZEL BUZAĞI 'KİRAZ

'Veteriner ve Ziraat Mühendisleri’nin jüri üyeliğini yaptığı En iyi Buzağı Üreticisi’ni Seçme Yarışması'nda ise Ethem Mahallesi'nden Çetin Urgancı'nın 'Kiraz' adlı buzağası birinci oldu. İlhan Karasu'nun buzağası ikinci, Muharrem Urgancı'nın buzağası ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda buzağı sahipleri arasında kısa süreli birincilik tartışması yaşanırken, tartışma tarafların ikna edilmesiyle son buldu.

Her iki yarışmada da dereceye girenlere çok sayıda ödül verilirken dereceye giren sarımsaklar, Sarımsak Güzeli Yarışması'nda dereceye giren güzellere verilecek.