Esenköy’den taşımalı eğitim kapsamında Yatağan Atatürk İlkokulu’na servisle gelen öğrencilerin, dersleri bittikten sonra evlerine dönebilmek için çektikleri çile sürüyor. Her gün saat 15.05’te dersleri sona eren öğrenciler, evlerine dönebilmek için, Esenköy’den kendileri gibi taşımalı eğitim kapsamında Fatih Ortaokulu’na gelen arkadaşlarının derslerinin sona ermesini bekliyor. Öğrencilerin 1.5 saatlik bekleme süresi de ya okul bahçesinde ya da kapısı kilitli servis aracının içinde geçiyor.

Duruma tepki gösteren velilerden İlhan Özler iki çocuğunun Yatağan Atatürk İlkokulu’nda eğitim gördüğünü belirterek, "Diğer velilerle Başbakanlık İletişim Merkezi’ni arayarak çocuklarımızın sıkıntılarını anlattık. Ayrıca Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlığa da başvurduk. İlçe milli eğitim müdürlüğü, servis aracı yetersizliğinden ilk ve ortaokul öğrencilerinin aynı araçla taşınmak zorunda olduğunu bildirdi" dedi.

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz da "Bu durumdaki öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatı, bekleme süresini sınıflarında sosyal, kültürel veya sportif faaliyetlerle geçirmeleri yönünde. Okul yöneticisi arkadaşlarımızı bu konuda daha önce uyarmıştık. Gerekli incelemeyi derhal başlatacağız. Çocuklarımızın okul bahçesinde veya servis araçları içersinde bekletiliyor olmasını tabii ki kabul edemeyiz" diye konuştu.



CY(İÖ/CK)