Olay 2010 yılının Nisan ayında, merkeze bağlı Yakup Arpa Köyü'nde meydana geldi. 4 çocuk babası Kadir Baş, bahçelerinin sınırına çam fidan dikmek istediği sırada komşusu Hasan Kır ile tartıştı. Tartışma kısa sürede alevlenerek kavgaya dönüştü. Kavgaya her iki tarafın yakınları da karışınca silahlar konuştu.

Hasan Kır, evden aldığı tüfekle ateş edip Kadir Baş’ı öldürdü. Jandarma, cinayet sonrası Kır, babası 60 yaşındaki Memiş Kır ve ağabeyi 22 yaşındaki Arif Kır’ı gözaltına aldı. 3 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildi. Bir süre cezaevinde kalan Memiş Kır, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Sanıklar Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu Hasan Kır, "O gün Kadir Baş’ın bizim bahçenin yakınında traktörünü park etmiş ve bizim arazimizin kenarına fidanları dikmeye çalıştığını gördüm. Kendisine, 'Ne yapmaya çalışıyorsun Kadir amca, senin şu yaptığın ayıptır' dedim. Bana belindeki tabancayı gösterdi ve saldırdı. Küfürler savurdu. Traktörüne binip giderken silahına sarıldı. Ateş açtı. Ben de ona karşılık verdim" dedi.

Diğer sanık Arif Kır ise tartışma sırasında olay yerinde olmadığını ve sonradan köye gittiğini, silah seslerinin arasında kaldığını her iki tarafa da "Durun ateş etmeyin" diyerek bağırdığını belirtti. Mahkeme sanık Hasan Kır'a 'kasten adam öldürme' suçundan 25 yıl hapis cezası verirken, Memiş Kır ve Arif Kır’ın olay yerinde silah kullanıp kullanmadığına dair delil olmadığı için beratına karar verdi.