Olay, saat 03.00 sıralarında Karapınar İlçesi'ne yaklaşık 17 kilometre uzaklıktaki Niğde Boğazı Yaylası'nda meydana geldi. 2 çocuk babası Mustafa Ata, iddiaya göre dün akşam saatlerinde arkadaşlarıyla alkol almak için Karapınar İlçesi'ne geldi. Bu sırada Hüseyin Ata, cep telefonuyla aradığı oğlu Mustafa Ata'yı eve çağırdı.

Eve dönen Mustafa Ata, "Beni niye çağırdın?" diyerek babası Hüseyin Ata ile tartışmaya başladı. Tartışma uzayınca öfkelenen Mustafa Ata, duvarda asılı olan av tüfeğini alıp babasına doğrulttuktan sonra ateşledi. Kanlar içinde kalan Hüseyin Ata, yürüyerek yaklaşık 500 metre ilerideki akrabalarının yanına gidip yardım istedi. Akrabaları tarafından Karapınar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ata, yapılan ilk müdahalesinin ardından Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. 3'ü kız 4 çocuk babası Hüseyin Ata, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Kaçan Mustafa Ata ise kısa süre sonra jandarma tarafından yakalandı. Mustafa Ata'nın ilk ifadesinde, "Karapınar'a alkol almaya gitmiştim. Beni geri çağırdı. Alkol almama kızdı. Hakaret etti. Ben de sinirlerime hakim olamayıp, duvardaki tüfekle ateş açtım. Böyle olmasını istemezdim. Pişmanım" dediği öğrenildi.



MO(İA/SS)