Kocaeli bölgesini de dün geceden itibaren etkisi altına alan, özellikle İzimt Körfezi'nin batı kesiminde daha etkili olan şiddetli rüzgar ve yağmur sırasında, Ereğli Kadınlar Plajı'nın tahta paravanları yıkıldı. Paravanların yıkılması üzerine olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden bazı görevlilerin yetkililere telefonla bilgi verirken, "Paravanları tutturduğumuz bağlantı civataları gevşetilmiş" dedikleri duyuldu.

'KASITLI YAPILMIŞ' İDDİASI

Semt sakinlerinden Eğurhan Özsire, "Bu bölgenin adı zaten Esenyalı mevkii. Özellikle geceleri burası çok rüzgar alıyor. Dün gece siddetli fırtına yaşandı. O fırtına da bu paravanların bir bölümünü yıkmış" dedi. Diğer vatandaşlar da paravanları fırtınanın yıktığını söylerken, Belediye Park Bahçeler sorumlularından Fatih Özkaraalan ise, "Dün geceki fırtınada bu paravanın yıkılması biraz zor. Yaptığımız tespitlere göre vidaları sokülmüş" diyerek bunun kasıtlı yapıldığını ileri sürdü.

'YENİDEN KURULACAK MI?'

Yağmur mevsiminin başlaması ve denizin de artık soğuyacağı için, yıkılan paravanların yeniden monte edilip edilmeyeceği bilinmiyor. Ancak yaklaşık bir aydır denizi göremeyen ve evlerinin balkonunda otururken sadece tahta perdeleri görebilen sahildeki bina sahipleri ise önlerinin açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.



EA(MB/COŞ)