Erdek ilçesi'nde 30 yıldan beri 30 Ağustos Zafer Bayramlarında şehitlik olarak ziyaret edilen, anma törenleri için platform ve bayrak gönderi de bulunan Erdek'teki mezarlığındaki gerçek, iki ay önce Erdek Müftülüğü'nün bölgede bir cami yaptırma istediği üzerine ortaya çıktı. Görüşü istenen Erdek Garnizon Komutanlığı, Yalı Mahallesi Bandırma- Erdek Karayolu üstünde ve Şehitlik Sokağı yanındaki Şehitler Mezarlığı olarak bilinen yerde, kayıtlarda sadece 1983 yılında görevi başında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Yüzbaşı Selim Özdemir'in mezarının bulunduğunu bildirdi.

'UYGULAMAYA DEVAM'

Bu gelişmeden sonra Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız şu açıklamayı yaptı:

"Garnizon Şehitliği kapsamında olmayan, sivil vatandaşlarımızın ve trafik kazasında yaşamını yitiren bir Yüzbaşının kabri bulunan Erdek Şehitler mezarlığındaki 30 Ağustos Zafer Bayramı, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi tören programı kapsamında gidilip, Şehit Jandarma Yüzbaşı Selim Özdemir’in mezarı ziyaret edilerek tüm şehitlerimizin manevi şahsiyetinde saygı duruşu yapılmaktadır. Bu uygulamaya devam edilecektir."

Erdek'te bugün Zafer Bayramı kutlamalardan sonra Erdek Deniz Üssü personeli, Bizans mezarlığının bulunduğu ancak 30 yıldır şehitlik olarak bilinen yerde Şehit Yüzbaşı Selim Özdemir'in mezarını ziyaret etti. Askeri personel tarafından mezarına çiçek konulan şehit Yüzbaşı Özdemir için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra, İlçe Müftüsü İsmail Yalçın tarafından dua okundu.

Erdek Garnizon Komutanı Dr. Dz. Kd. Albay İskender Tunabyolu, önemli olanın niyet olduğu söyledi.



EÖ(FK/COŞ)