Müze haline getirilen Nusret Mayın Gemisi'nin bulunduğu Çanakkale Zafer Parkı'nda düzenlenen törene, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Mersin milletvekilleri AK Parti'li Ahmet Uzun, MHP'li Mehmet Şandır, Garnizon Komutanı Yarbay Abdülkadir Yavuz, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, siyasi parti, oda ve dernek temsilcileri, gaziler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Çanakkale Zaferi'nin tasvir edildiği anıta çelenkler konuldu. Saygı duruşu sırasında askerler Nusret Mayın Gemisi'nin üzerine çıkarak 3 el saygı atışı yaptı. Törene katılanlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu. Üstteğmen Oktay Ağtürk, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından folklor gösterileri gerçekleştirildi. Daha sonra öğrencilerden oluşan koro 'Ölürüm Türkiyem' adlı şarkının iki kıtasını Kürtçe, iki kıtasını da Türkçe olarak seslendirdi. Törene katılanlar, koroyu alkışladı.

Törende Kuzey Kore Cumhuriyeti tarafından Kore Savaşı'nda görev alıp gazi olan 10 kişiye madalyalarının verilmesiyle sona verdi. Törenin sonun da ise protokol üyeleri hep birlikte şehitliği ziyaret etti.



TD(BY/SS)