Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, T.T.'nin tecavüz ve taciz iddialarının bazı gazetelerde yayınlanmasının ardından tutuklandığına ilişkin haberler üzerine resmi internet sitesinde yazılı açıklama yaptı.

'HAKLARINDA YAKALAMA KARARI VAR'

T.T. ve Ö.Y.'nin 6 Mart'ta Adana merkezli 5 ilde yapılan KCK operasyonunda gözaltına alındıklarının belirtildiği açıklamada, T.T.'nin Adana 6'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütü propagandası yapmak', 'memura karşı direnmek' ve 'örgüt üyesi olmak' suçlarından yargılamasının devam ettiği, Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ise benzer suçlardan 4 yıl 2 ay hapis cezası aldığı ve bu cezanın kesinleşmesinin ardından yakalama kararı olduğu bildirildi.

Ö.Y.'nin ise 'hırsızlık', 'terör örgütü üyeliği', 'araç yakma' eylemlerine katıldığı iddiasıyla dosyalarının bulunduğu, bu çocuğun cezaevinde kaldığı sürede terör örgütü tarafından organize edilen açlık grevlerine katıldığı belirtildi.

'TECAVÜZ' DEĞİL, 'ÇOCUĞUN BASİT CİNSEL İSTİSMARI' 

Başsavcılık, T.T.'nin Pozantı M Tipi Cezaevi ile ilgili iddialarını dile getirdiği haberlerin yayınlanmasının ardından Pozantı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aynı gün soruşturma başlattığını belirtip, açıklamasında şöyle dedi:

"Pozantı Cumhuriyet Başsavcılığı'nin soruşturması gizli olarak devam etmektedir. Söz konusu soruşturma kapsamında mağdur T.T.'nin tecavüze değil, cinsel saldırıya maruz kaldığının iddia edildiği, eylemin hukuki ifadesiyle 'Çocuğun Basit Cinsel İstismarı' suçlamasından Ö.Y.'nin tutuklamaya sevk edildiği, Pozantı Sulh Ceza Mahkemesi'nce talep yerinde görülmeyerek Ö.Y.'nin tutuklanmayıp salıverildiği görülmüştür. T.T.'nin ise daha önce başka suçlardan hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle yakalandığı belirlenmiştir."

12 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Öte yandan T.T. ve Ö.Y. ile birlikte 'Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ve cezaevindeki örgüt üyelerine destek amacıyla açlık grevinde bulunduğu' iddiasıyla  adliyeye sevk edilen 12 kişi ise, çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 6 Mart'ta gözaltına alınan 56 kişiden geride kalan 42'sinin ise sorgulamaları sürüyor.

BY(OA/COŞ)