Olay dün gece Barbaros Mahallesi 642 Sokak'ta meydana geldi. Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde oturan Halit Aciyan, 4 ay önce kızı 19 yaşındaki Kezban Aciyan'ı resmi nikahsız olarak Mehmet Sümer ile evlendirdi. Çift ardından Adana kent merkezine yerleşti. Halit Aciyan ise 2 ay önce ailesiyle birlikte çalışmak için Mersin'in Tarsus İlçesine taşındı.

Mehmet Sümer ile nikahsız eşi Kezban Aciyan arasında ise geçimsizlik başladı. Sık sık eşinin uyguladığı şiddete maruz kalan Kezban Aciyan, geçen cuma günü Tarsus'a gelerek babasının evine sığındı. Mehmet Sümer ve babası 50 yaşındaki Cenap Sümer, araya bazı ortak tanıdıklarını sokarak Kezban Aciyan'dan eve dönmesini istedi. Ancak genç kadın, eşinin kendisini devamlı dövdüğünü söyleyerek, gelenlere dönmeyeceğini bildirdi.

Eşinin eve dönmemesine sinirlenen Mehmet Sümer, dün gece yanına babası Cenap Sümer'i de alarak, eşini ikna etmek için kayınpederi Halit Aciyan'ın Tarsus'taki evine geldi.

EŞİNİ İKNA EDEMEYİNCE DEHŞET SAÇTI

Burada bir süre oturan Mehmet Sümer, nikahsız eşi Kezban Aciyan'ın "Ben dönmek istemiyorum" demesi üzerine sinirlendi. Çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Sokağa taşan kavga sırasında Mehmet Sümer belindeki tabancayı çıkarıp, kayınpederi Halit Aciyan ve kayınbiraderi Eyüp Aciyan ile kavgaya müdahale eden sokaktaki marketin işletmecisi Cihan Yavuz'a kurşun yağdırdıktan sonra babasıyla birlikte kaçtı. Silah sesleri üzerine sokağa çıkanlar, Halit Aciyan, oğlu Eyüp Aciyan ile market işletmecisi Cihan Yavuz'u kanlar içinde yerde görünce polis ve 112 Acil Servis'i aradı. Babası ve ağabeyini yerde kanlar içinde gören Kezban Aciyan da sinir krizi geçirdi.

Gelen ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürülen ağır yaralı baba ile oğlu, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Marketçi Cihan Yavuz ise aynı hastanede tedavi altına alındı.

Halit Aciyan ve oğlu Eyüp Aciyan'ın cenazeleri, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Yapılan otopsinin ardından baba- oğlun cenazeleri yakınları tarafından bugün alınıp Ceyhan'da toprağa verildi.

Mersin polisi, olaydan sonra kaçan çifte cinayetin şüphelisi Mehmet Sümer ile babası Cenap Sümer'i yakalamaya çalışıyor.