Aynı zamanda iyi bir beyzbol oyuncusu olan Sakine Akdoğan, Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık’ın maddi destek sözü üzerine, okuluna dönmenin, öğretmenleri ve arkadaşlarına yeniden kavuşmanın sevincini yaşadı.

İsabeyli’de çiftçilikle geçinen ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Sakine Aydoğan, maddi olanaksızlıklardan ötürü, ortaokulu bitirdikten sonra öğrenimine devam edemedi. Bir yandan ailesine yardım eden Sakine Akdoğan, bir yandan da çok sevdiği beyzbol sporunu geliştirebilmek için Doğa Kültür Bayan Beyzbol-Softbol Takımı’na katıldı. Sakine, tarladaki günlük işlerini bitirdikten sonra katıldığı antrenmanlarda gösterdiği performansla hocalarının gözüne girmeyi başardı. Takıma alınan Sakine, katıldığı ilk turnuvada da Türkiye 2’ncisi olma sevincini yaşadı.

Sakine Akdoğan’ın başarısı öğrenen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, okula devam etmesi halinde her türlü desteği vereceğini söyledi. Doğa Kültür Spor Kulübü Başkanı Şenol Babacan ve antrenörü Orhan Atalay’ın da ısrarları üzerine, Sakine, Nazilli Nahit Menteşe Kız Meslek Lisesi’ne kaydolarak öğrenimine bıraktığı yerden yeniden başladı.



MG(İÖ/İD)