Bala'ya bağlı Büyük Boyalık Köyü'nde çiftçilikle uğraşan Birol Karakılıç, Trafik Denetleme Dairesi Şube Müdürlüğü’nden gönderilen trafik ceza tutanağı tebligatını teslim aldı. Karakılıç, tebligatta 61/1c’den 06 BLU 11 plakalı traktörüne 72 TL para cezası yazıldığını görünce şaşırdı. Karakılıç, Trafik polisi tarafından düzenlenen tutanağın içeriğini araştırdığında, Ankara’nın Yenimahalle İlçesi Demetevler semti birinci Cadde'de hatalı park ettiği öne sürülen CİP'e kesildiğini anlayınca şaşkınlığı daha da arttı. 

Ttraktörü 2011 yılı Nisan ayında satın aldığını belirten Birol Karakılıç, "Satın aldığım bayii bunu Ankara'dan 100 kilometre uzaklıktaki köyümüze kamyonet kasasında getirdi. Traktör, o günden sonra da bir daha Ankara'ya gelmedi. Ankara'da benim traktörümün ne işi var, böyle bir saçmalık olur mu?'' dedi.

ÜÇ TRAKTÖRÜ DE ANKARA’DA CEZA YEDİ

Karakılıç, üç yıldır 3 ayrı traktörünün köyde olmasına karşın Ankara’da plakalarına ceza kesildiğini söyledi. Önceki yıl 06 VBK 35 plakalı traktörüne Gimat kavşakta 'usulsüz park etmekten' ceza kesildiğini belirten Karakılıç, geçen yıl da Çankaya Reşitgalip Caddesi’nde 06 VRY 35 plakalı traktörüne 'kırmızı ışık ihlali' nedeniyle 101 TL para cezası kesildiğini anlattı. Üst üste gelen bu tür yanlış cezaların, çevresindeki diğer kişilerin başına zaman zaman  geldiğine dikkat çeken Karakılıç, şöyle konuştu:

"Bu plakaları kim, nasıl kullanıyor bunun araştırılması yapılmıyor mu? Bu konuyu mahkemeye intikal ettirerek, cezanın mahkeme kararıyla iptalini isteyeceğim ve neden bu tür hatalar yapıldığının sorgulamasının yapılmasını talep edeceğim. Bunu Türkiye’de yaşayan ve haksız yere trafik cezasına çarptırılan tüm vatandaşlar adına yapacağım.''



ÜK(AY/COŞ)