Olay saat 16.30 sıralarında, Seyit Mahallesi'nde meydana geldi. Nazım Mete, Hüseyin Mete ve Ahmet Karadeniz aralarında daha önceden husumet bulunan Musa Başkan, Hakan Yılmaz ve Furkan Yılmaz'la bu sabah kavga etti. Çevredekilerin araya girmesiyle kavga sonlandı. 

İddiaya göre Nazım Mete, Hüseyin Mete ve Ahmet Karadeniz tarlaya çalışmaya gittikleri sırada Musa Başkan, Hakan Yılmaz ve Furkan Yılmaz tarladaki otların arasına yatıp onları bekledi. Karşı karşıya gelen iki grup birbirlerine tabanca ve tüfeklerle ateş edip, baltalarla saldırdı. Vücuduna isabet eden Hüseyin Mete ağır yaralanırken, bacağına baltayla vurulan Nazım Mete ve sol ayağından vurulan Ahmet Karadeniz yaralandı. Musa Başkan, Hakan Yılmaz ve Furkan Yılmaz ise vücutlarına isabet eden saçmalara rağmen kaçtı.

Silah seslerini duyanların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. 112 Acil servis ekipleri kanlar içinde otların arasında yatan yaralılara müdahale ederken, polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Çelik yelek giyen polisler, otomatik tüfeklerle tarlayı çevreledi. Yaralılar İzzet Baysal Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Köroğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralı olarak kaçan 3 kişi ise olay yerine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Sultanköy'de jandarma ekipleri tarafından yakalanarak hastaneye getirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.



MY,KY(MÇ/SS)