Dicle'ye bağlı Kocalan Köyü'nde oturan, Dicle Necati Ceylan Lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi H.B., 10 gün önce köy yolunda ağır yaralı halde bulundu. Çağrılan ambulansla Diyarbakır Özel Seyrantepe HastanesiNe kaldırılan genç kız, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Beyin kanaması geçirdiği bildirilen ve yaşam mücadelesi veren genç kızın başına ne geldiği ise olayın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen belirlenemedi.

Özel bir şirkette şoförlük yapan A.B. ile ev kadını Z.B. çifti de, 7 çocuklarından tek kızları olan H.B.'nin başına ne geldiğini bilmediklerini söyledi. Genç kızın halası 28 yaşındaki F.C., üniversiteye hazırlanan yeğeninin dersaneye gitmik üzere 15 Eylül Cumartesi günü saat 08.30'da evden ayrıldığını, köyden minibüsle Dicle'ye, buradan da başka bir minibüsle Ergani İlçesi'ndeki dershaneye gittiğini söyledi. Ders bitiminin ardından tekrar minibüse binen ve Dicle'ye gelen H.B.'nin burada köye gelmek için minibüs beklediğini, bu sırada kendisini zaman zaman eve getiren taksiciyle karşılaştığını öğrendiklerini anlatan hala F.C., "Taksici, bu kez 'Müşterim var, kusura bakma' demiş. Yeğenim en son orada minibüs beklerken görülmüş. Oradan nasıl ayrıldı, sonra başına ne geldi bilmiyoruz. Daha sonra bir kadın tarafından köy yolunda tarlada ağır yaralı halde bulundu. Önce Dicle'deki hastaneye kaldırıldı, ardından da Diyarbakır'a getirildi. Şimdi komada. Bu konu açığa kavuşturulsun" diye konuştu.

BAŞINDA AĞIR DARBELER VAR

Hastanede yaşam savaşı veren yeğenin başında yaklaşık 7 santim derinliğinde yarığın bulunduğunu, bir ayağında kırık tespit edildiğini kaydeden hala F.C., "Yüzünde ve vücudunun çeşitli bölgelerinde de ağır yaralar var. Yeğenimin son olarak ilçe merkezinde minibüs beklediği bölgede Mobese kamaralarının bulunduğunu öğrendik. Ancak yetkililere başvurduğumuzda, durduğu noktayı gören kameranın kayıtta almadığı yönünde bilgi verildi" dedi. Hala F.C., şöyle devam etti:

"Yeğenim olay yerinde bulunduktan sonra önce Dicle'deki hastaneye götürülüyor, daha sonra da ambulansla Diyarbakır'a getiriliyor. Benim anlayamadığım, normalde bu tür olaylarda hastalar Devlet Hastanesi'ne götürülür. İsteğe bağlı özel hastaneye götürülür. Hiçbir yakını yanında değildi. Neden özel bir hastaneye götürüldü bunu çok merak ediyoruz. Hala yeğenime ne olduğunu bilmiyoruz. Bize kimse bilgi vermiyor. Araba mı çarptı, biri mi dövdü, başka bir şey mi oldu? Olay yerinde yeğenimin bir tutam saçını bulmuşlar. Vücudunun her yerinde yaralar var. Sanki sürüklenmiş gibi. Ona bunu yapanların bulunmasını istiyoruz."



CA(GG/SS) (FOTOGRAFLI)