TARKAN KATILMADI, AVUKATI KATILDI


Pop müzik sanatçısı Tarkan’ın da aralarında bulunduğu tutuksuz 17 sanık hakkında "uyuşturucu madde bulundurma, kullanma, satma ve satılmasına aracılık etme" suçlamalarıyla açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Fuat Seyhan ve Tarkan Tevetoğlu'nun avukatı Sinem Oskay Baş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanık avukatı katıldı.


DAVANIN REDDİ TALEBİ


Mahkeme Başkanı Serap Durmaz, sanık Vedat Aysel'in Amsterdam'da alınan ifadesinin ulaştığını belirtti. Başkan Durmaz ayrıca, sanıklardan Ömer Faruk Miras'ın avukatı Hamdiye Mutlu Erden, "Müvekkilim İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi uyuşturucu madde ticareti yapmaktan yargılandı, ancak uyuşturucu madde kullanmaktan mahkumiyet aldı. Aynı dosyada yakalamalı sanık Adnan Recep Önsöz ise uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan ceza aldı. Dosya Yargıtay'dadır. Müvekkilimin aynı operasyon kapsamında ikinci kez mahkemenizde yargılanması nedeniyle davanın reddini talep ediyoruz" dedi.


DOSYA SAVCIYA GÖNDERİLDİ


Mahkeme, hakkında yakalama kararı bulunan sanık Adnan Recep Önsöz'ün bu kararın infazının beklenmesine hükmederken, sanık Ömer Faruk Miras'ın avukatının talebine ilişkin olarak İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılarak kararın bir örneğinin istenmesini karara bağladı. Mahkeme, delillerin toplanmış olması, yakalamalı sanığın dosyasının ayrılma ihtimali ve soruşturmanın genişletilmesi talebinin de bulunmamasını da dikkate alarak dava dosyasını esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için savcı Hüseyin Kaya'ya gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.


TARKAN’IN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR


Evinde esrar ile yakalanan şarkıcı Tarkan hakkındaki ilk soruşturmaya Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bakmıştı. Özel yetkili savcılığın görevsizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na göndermesinin ardından 17 sanık hakkında iddianame düzenlenmişti. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi de suçun örgütlü olarak işlenmiş olduğu gerekçesiyle dosyayı Özel Yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. Dosyayı inceleyen İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi de suçun “iştirak halinde bireysel suç" olduğunu bildirerek görevsizlik kararı vermişti. Mahkemeler arasındaki uyuşmazlığın çözümlenmesi için dosya Yargıtay’a gönderilmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 9 ay sonra davanın İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar vermişti. Tarkan’ın, "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.


(BB)