Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, Murat Demir ve Orhan Sarıbal, Adalet Sarayı önüne gelerek ortak basın açıklaması yaptı. Bursa Tarım Meslek Lisesi arazilerinin 50 dekarlık alanında başlatılan amacı bilinmeyen kazı çalışmalarını gündeme getirmek istediklerini söyleyen Doç Dr. Ertuğrul Aksoy, “27 Ağustos 2011 tarihinde çalışmaların başlatıldığı alanda basın açıklaması düzenlemiştik. O tarihten şu ana kadar Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’ndan edindiğimiz bilgiye göre 50 dekarlık bölümün bir kısmında sentetik çim saha yapılacakmış. Geriye kalan bölümdeki çalışmaların ne olduğu ise hala belirsizliğini koruyor” dedi.

"HUKUKSUZ ÇALIŞMAYI DURDURUN"

Kanunlara ve planlara aykırı çalışmaların tüm uyarılara rağmen sürdürülmesi nedeniyle başta Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri olmak üzere sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü:

“TMMOB’a bağlı meslek odaları ve tüm demokratik kitle örgütleri adına, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Doğader olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hukuka aykırı çalışmalarını kamuoyunun ve yargının dikkatine sunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nden toprağımızdan, ağaçlarımızdan elini çekmesini ve bu hukuka uygun olmayan çalışmayı durdurmasını talep ediyoruz.”

Konuşmalarının ardından Ertuğrul Aksoy, Murat Demir ve Orhan Sarıbal Adliye Sarayı’na girerek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundular.