Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Özhaseki ve restorasyonu yapan ekibi medya mensuplarına Tavukçu Mahallesi'ndeki 'Kayseri Mahallesi' adı verilen sit alanındaki kentsel tasarım projesini gezdirdi. Hamam ve eski evlerdeki görsel brifing sırasında açıklama yapan Özhaseki, şöyle dedi:

"Kayseri Mahallesi'ne Büyükşehir belediyesi olarak sahip çıkarak, burayı ayağa kaldırıp bir kültür ve turizm merkezine, kültürel etkinliklerin yapıldığı merkez haline getirmek istedik. Bundan 70-100 yıl önce, dedelerimiz, babalarımız hangi ortamda yaşadıysa, biz de o ortamdaki yaşantının geçtiği evleri, konakları, hamamı, daha doğrusu Tavukçu mahallesini ayağa kaldırıyoruz. Burası tescilli sit alanıdır. Kentsel sit alanında tasarım projemiz sonucunu vermeye başladı. Öncelikle Setenönü hamamını bitirerek, burayı bir sergi salonuna dönüştürdük. Bu projemizle yurt içi ve dışından ödüller aldık" dedi.

Tavukçu Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi son olarak 1 Haziran’da Avrupa Birliği Kültürel Miras ödülleri- Avrupa Nostra ödülleri 2/12’de 38 ülkeden 226 proje arasında Portekiz’in başkenti Lizbon’da , Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva ve İspanya Prensi Flipe ve eşi prenses Letizia’nın da katıldığı törende koruma alanında jüri özel ödüllerinden birini aldı



OE,DÖ(OE/İD)