Tire’de özellikle kadınların uğradığı alışveriş merkezlerinden biri olan Tahtakale Meydanı çarşısındaki Kutu Hanı’ndaki dükkanda, pazartesi gecesi saat 03.15'de çıkan yangın büyük tehlike yarattı. 39 yaşındaki Ersan Sızan’a ait tuhafiye dükkanında başlayan ve kundaklama ihtimali üzerinde durulan yangın, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle söndürüldü. Yangında Ersan Sızan’a ait dükkan tamamen yanarak küle döndü. 15'inci yüzyıl Osmanlı dönemine ait mimari özellikleriyle ilçenin gözde yapıları arasında yer alan tarihi Kutu Hanı’nda bulunan toplam 63 işyeri ise büyük bir tehlike atlattı.

Güvenlik kameralarının görüntülerini izleyen Tire polisi, yangın başlamadan önce tarihi çarşıda dolaşan kapüşonlu bir şüphelinin görüntülerine ulaştı. Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ve İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, olay yerine giderek, büyük bir tehlike atlatan çarşı esnafına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Tarihi çarşıyı tehdit eden yangının çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi.

Kaymakam Ergi, yangında işyeri küle dönen Ersan Sızan’a en kısa sürede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla maddi yardımda bulunulacağını söyledi. Tire Emniyet Müdürlüğü ise şüpheli kişinin yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Dükkanının yandığını gece komşularından gelen telefonla öğrendiğini belirten işyeri sahibi Ersan Sızan, “Haberini alır almaz hemen işyerime geldim. Ancak dükkanım kısa sürede gözlerimin önünde küle döndü. Zaten kıt kanaat geçinen birisiyim. Zararım çok büyük. Bütün sermayemi kaybettim. Tek tesellim ise yangında komşularımın işyerlerinin zarar görmemesi oldu. Düşmanı olmayan biriyim. Güvenlik kameralarının görüntülerinden yola çıkarak, işyerimin kundaklandığı düşünüyorum” dedi.