Konseri Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Faik Tütüncüoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Erol Erdinç, Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, Çeşmeli Türk Sanat Müziği Sanatçısı Kurtul Akın, sanatçı Aynur Aydan ve çok sayıda müziksever izledi. Bu yılın bestekar Mustafa Itri yılı ilan edilmesi, kilisede yapılması ve Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle konser dini eserlerle başladı, şarkılarla devam etti.

İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Koro Şefi Hakkı Demirok, yaptığı konuşmada, Çeşme Belediyesi'nce hazırlanan proje doğrultusunda İzmir Valiliği ve İzmir İl Özel İdaresi tarafından aktarılan kaynakla yaklaşık 20 ay süren titiz bir çalışma sonucu kilisenin restorasyonunun tamamlandığını hatırlattı. 180 yıla dayanan tarihiyle, Çeşme'nin kültürel zenginliğini temsil eden kilisenin tamamen doğal ve geri dönüşümlü ürünlerle ve orijinal yapıya sadık kalınarak restore edildiğini belirten Demirok, "Beş adet fresk ortaya çıkarılmış ve tamamlama yapılmadan düzenlenmeleri sağlanmıştır. Ayrıca kilisenin narteks bölümü Çeşme Müzesi tarafından yapılan kazı çalışması sonucu ortaya çıkarılmıştır. Ramazan ayını uğurlayıp, neşeli bayram günlerini karşıladığımız bu güzel akşamda bir Rum Ortodoks Kilisesi, bizleri hoşgörü, sevgi ve kardeşlik gibi güzel ülkemizin kadim duygularıyla sarmalıyor. Konseri burada vermemize imkan sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Konser sonunda Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Koro Şefi Hakkı Demirok'a çiçek hediye etti. Tütüncüoğlu, konser için emeği geçen herkese teşekkür etti ve tarihi kilisede sanat etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.



FO(AÖ/AAA)