Tarihi Kastamonu Kalesi’nin ışıkları dün 20.30- 21.30 saatleri arasında tamamen kapatıldı. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından küresel ısınmaya ve çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Dünya Saati (Earth Hour) Kampanyası kapsamında Kastamonu Kalesi gece 1 saat süreyle karardı. Türkiye’de Galata Kulesi, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi'nde ışıklar kapatılarak, kampanyaya destek verdi.

Dünyanın önde gelen doğa koruma kuruluşlarından WWF, dünya çapında 5 milyon destekçisiyle 100’den fazla ülkede çalışmalarını sürdürüyor. WWF’nin 2007 yılından bu yana düzenlediği ve tüm dünyanın 1 saatliğine ışıklarını kapatarak destek verdiği dünya saati ile küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturulması hedeflendi. Geçen 5 yılda büyük yankı uyandıran Dünya Saati kapsamında ülkemizde de birçok önemli mekan, belirlenen saatte ışıklarını kapatıyor.

Kastamonu’da geçen yıl başlayan Dünya Saati uygulaması kapsamında geçen yıl olduğu gibi tarihi Kastamonu Kalesi'nin  ışıkları 20.30-21.30 saatleri arasında kapatılarak dünya saati uygulamasına destek verdi. Kastamonu Kalesi ile birlikte Türkiye’de Galata Kulesi, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi'nde ışıklar kapatıldı. 



TK(AY/İD)