Edirne’de hayatlarını birleştirmeye karar veren gelin ve damatlar, en büyük hatıraları olan düğün fotoğrafları için farklı mekanları tercih ediyor. Düğün günü gelinlik ve damatlıklarını giyen çiftler, Edirne’deki tarihi eserler önünde objektifin karşısına geçerek ömürlerinin en önemli hatıralarına buralarda imza atıyor.

Edirne’de düğün fotoğrafçılığı yapan Murat Oğuz Dıramalı, yeni çiftlerin stüdyo fotoğrafları ile yetinmediğini söyledi. Düğünlerden önce çiftlerin istekleri doğrultusunda Selimiye Camii, Hıdırlık Tabyası, eski tren garı, tarihi köprüler gibi objeler önünde düğün fotoğrafları çekildiğini belirten Dıramalı, şunları kaydetti:

"Osmanlı'ya başkentlik yapmış olan Edirne tarihi eserleriyle çok zengin. Tarih doku, yerli ve yabancı turistlerin olduğu kadar evlenecek çiftlerin de dikkatini çekiyor. Yeni evlenen çiftler düğün öncesinde gelinlik ve damatlıklarla bu alanlarda fotoğraflar çektiriyor. Bunları albüm haline getiriyoruz. Bu onların hayattaki en önemli hatıralarından biri haline geliyor. Daha önce stüdyoda çekilen fotoğraflarla yetinenler artık doğal ortamları da tercih etmeye başladı. Eskiden bilgisayarda fotoğrafların arkasına manzara resimleri eklenirdi. Şimdilerde çekimler dış mekanlara taştı. Edirne’nin en güzel tarihi alanları, mekanları, eserler, gelin ve damatların yaz yazlarında ilk tercihi haline geldi. Düğün günü gelinlik ve damatlıklarını giyen çiftler, tarihi Meriç Köprüsü, Hıdırbaba Tabyalığı, eski tren garı, Karaağaç ve Kaleiçi semtindeki tarihi evler, eski konaklar önlerinde hayatlarının en büyük hatıraları olacak fotoğraflar çektiriyor. Bu konuda Edirne’de fotoğraf çekimi yapan stüdyolarda düğün çekimlerine özel paketler hazırlayarak yeni evlenen çiftlere farklı seçenekler sunuyor. Bir düğün dış mekan fotoğraf çekimi istedikleri fotoğraf sayısına ve büyüklüğüne göre 300 liradan başlayarak ile 2 bin liraya kadar değişebiliyor."

'5 YIL SONRA FOTOĞRAF ÇEKTİRENLER BİLE VAR'

Dıralmalı, yeni evlilerin yanı sırada daha önce evlenmiş çiftlerin de tarihi eserler önünde fotoğraf çektirdiğini kaydetti. Dıramalı, "Tarih dokusu eski evlilerin de ilgisini çekiyor. Daha önce evlenmiş fakat dış alanlarda hiç fotoğrafları olmayan çiftler de bir günlüğüne gelin damat kıyafetleriyle fotoğraf çektiriyor" diye konuştu.

Hayatlarının en güzel anlarını ölümsüzleştirmek için objektif karşısına geçen evli çiftler ise stüdyo ve dış mekan çekimlerinden oldukça memnun olduklarını ifade ediyor.



EÖ(LK/BT)