Ekşili Beldesi'nin simgelerinden biri haline gelen tarihi çınar ağacı 3 gün önce yağışlı ve rüzgarlı havanın da etkisiyle devrildi. Yaklaşık 300 yıllık olduğu sanılan ağacın devrilmesi sonucu beldedeki cami, kahve ve belediye binası hafif zarar gördü. Ekşili Belediye Başkanı Ramazan Çelik ile Döşemealtı Belediyesi'nden yetkililer devrilen ağaçta inceleme yaptı.

300 YILLIK ÇINAR TABİAT VARLIĞI

Başkan Çelik, 1994 yılında Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından ağacın korunması gereken tabiat varlığı olarak tescil edildiğini anlattı. Kökünden devrilen ağacın parçalara ayrılarak kaldırılması ya da başka bir yere taşınması için Orman Bölge Müdürlüğü ile Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma kurulu'nun vereceği kararın beklendiğini belirten Başkan Çelik, beldenin simgesi haline gelen tarihi çınarın yıkılmasının kendilerini çök üzdüğünü söyledi.

BELDE HALKI ÜZGÜN

Beldede oturan Halil Gözel ise 3 gün önce sabah saatlerinde ağacın yıkılmasından dolayı oluşan gürültü sonrası dışarı çıktığında karşılaştığı manzara nedeniyle ağladığını belirtti. Dışarı çıktığında ağacın devrildiğini gören bazı kişilerin de gözyaşı döktüğünü anlatan Gözel, çınarın bir bölümünün beldede anıt olarak kalmasını istediklerini ifade etti. Çınar ağacının beldenin en kalabalık yeri olan cami ile belediye binası önünde yer aldığını dile getiren Mahmut Kızıl da yaz aylarında gölgesinde serinleyip, altında arkadaşlarıyla sohbet ettiği çınarın devrilmesi nedeniyle çok üzüldüğünü kaydetti.



TY(SU/CK)