Olin Edirne-Mersin Büyükşehir Belediyespor basketbol karşılaşması sırasında polisin cop darbelerine maruz kalan Mutlu İlke Ülker, CHP Edirne İl Başkanlığı'nda CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Hakemle arasında bir tartışma geçtiğini belirten Ülker, "Hakem beni polislere şikayet edince, polis de güç kullandı. Karşılıklı hakaretler oldu. Daha sonra benim söylediğim kelimeden dolayı polisler üstüme yürüdü. Olanlar oldu. Polislere hasta olduğumu da söyledim. Dinlemediler, sen misin laf atan dediler ve vurdular" dedi.

MİLLETVEKİLİ: KANIM DONDU

Polisin gereğinden fazla orantısız güç kullandığını belirten CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ise şunları söyledi:

"Gereğinden fazla orantısız güç kullanılarak adeta bir linç edilme aşamasına getirilen kardeşimiz, taraftarların kendisini korumasıyla linç edilmekten kurtarıldı. Görüntüleri izlerken kanım dondu. İnsanı bırakın, hiç bir canlıya o şekilde vuramaz. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Edirne Emniyet Müdürü ile de konuştum. O da olaydan dolayı üzüntü duyduğunu belirtti ve idari ve adli soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Ayrıca bundan sonrakı basketbol maçlarına polisin gelmeyeceğini ve özel güvenliğin görev yapacağını bana bildirdi."



FK(LK/AAA)