Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampusu'nda yapılan konfransta TAPDK Başkanı Mehmet Küçük, kurumun çalışmaları hakkında bilgiler verirken, sigaranın yanında diğer tütün mamullerinin tüketiminin de son yıllarda arttığına dikkat çekti. Mehmet Küçük, bu ürünlerinin başında nargilenin geldiğini, son yıllarda kefelerde ve diğer sosyal mekanlarda nargile tüketiminin arttığını belirterek, "Bunun biraz daha kontrollü içilmesinden yanayız. Özelikle gençlere tavsiyem, sağlık sorunu olması nedeniyle hem sigara, hem de nargilenin içilmemesidir" dedi.

'FARKLI ALBENİ İLE SUNULUYOR'

Nargilenin de bir tütün mamulü olmasına rağmen, farklı konseptlerde sunulduğu için insanlar tarafından daha masum algılandığını kaydeden Küçük, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Sigara ile nargileyi zaman zaman ayırıyoruz. Kefelerde, restoranlarda farklı bir albeni ile sunuluyor. Tamamen bitkisel yönüyle sunuluyor. Nargilenin çok çeşitli aromaları var. Sanki sigara içmiyorsunuz, tütün içmiyorsunuz. Adeta elma içiyorsunuz, kivi içiyorsunuz. Kapalı alanlarda tütün mamullerinin tüketilmesini yasaklayan kanunun dört istisna alan dışında tüm kapalı mekanları kapsadığını aktaran Küçük, bu istisnaları şöyle sıraladı:

"Ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinin bazı bölümleri, açık stadyumların bazı bölümleri, deniz aşırı yolculuk yapan gemilerin güvertelerindeki belli bir kısım ve otellerde sigara tercihli odalarda. (O da otelin belli bir oranını geçemez). Bu dört istisna dışında kapalı alanda sigara içilmesi söz konusu değil."



ZT(MB/COŞ)