Denizli'de Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ADD 2'nci Ege Bölge Toplantısı'na Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, Uşak ve Muğla şube başkanları ile yöneticileri katıldı, divan başkanlığını Bekir Kılıç yaptı. 'Bayramıma dokunma' konulu sinevizyon gösterisinin ardından konuşan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, gösterilenlerin Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu çok iyi anlattığını belirtti. Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini, Atatürkçü düşüncenin, ideolojisinin yönetenler tarafından yok edilmeye çalışıldığını ileri süren Çölaşan şunları söyledi:

"ADD de hedef. Biz siyasi bir parti değiliz ama siyasi nedenlerimiz var. Cumhuriyet'in kurucu felsefesini amaç edinmiş bir derneğiz. O nedenle alınacak kararlar ve uygulamalar bizi de ilgilendiriyor. Cumhuriyet'in kurucu felsefesinin özü tam bağımsızlıktır. Tam bağımsızlığı ilke edinmezsen içeride halkın açlıkla, işsizlikle boğuşurken, etnik ve dini ayrışmaya uğrarken, vatanın bölünürken, dışarıda birilerinin taşeronu olursun. Bugün bunu görüyoruz. Atatürk ilkelerini ve devrimleri yaşatmak istemeyenler, siyasetçiler. Türkiye Cumhuriyeti'nin, siyasetinin gündeminde Atatürk var."

İktidarın, Atatürkçü düşünceyi, Atatürk ilkelerini reddetme ve yok etme düşüncesinde olduğunu, ancak duvara vurduğunu öne süren Çölayan, "Şimdi kenetlenme zamanı" dedi. Çölaşan, "Vurdular ama bumerang gibi geri döndü. Şu anda Türkiye'de bu geri dönüşü yaşıyoruz. Vatandaş 'Ne oluyor kardeşim' deme ihtiyacını hissetti. Bu nedenle yan yana gelebilme potansiyeli oluştu" diye konuştu.



ONB(AÖ/SS)