Giresun Belediyesi önünde, Alparslan Caddesi üzerinde yapılan tatbikat öncesi Çevik Kuvvet ve Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı ve tatbikat alanına kimse yaklaştırılmadı. Abdullah Gülle’ye çelik yelek giydirildiği, her iki koluna da ayrı ayrı kelepçe takıldığı gözlendi. Abdullah Gülle, savcıya olayı anlattı, savcı olayla ilgili çizilen krokileri göstererek sorular yöneltti.

'Kasten adam öldürme' suçlamasıyla yargılanan Gülle, tatbikatın ardından yine geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderildi.

Olay 2 Nisan 2010’da meydana geldi. Lokanta sahibi Metin Taşdan ile Abdullah Gülle arasında, eskiye dayalı bir husumet nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine Gülle ruhsatsız tabancasını çekerek Taşdan’a ateş etti. Yaralanan Taşdan da yere düştükten sonra tabancası ile Gülle’ye karşılık verdi ancak isabet ettiremedi. Abdullah Gülle, olay yerinden kaçarken hastaneye kaldırılan Metin Taşdan ise kurtarılamadı. Bir süre sonra yakalanan Abdullah Gülle çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.