21.7 milyon liranın kendisine isabet ettiğini, ancak pantolon cebinde unuttuğu kuponun annesi tarafından yıkandığını ileri sürerek Milli Piyango İdaresi’ne başvuran kişinin avukatı Manisa Barosu’na kayıtlı Şakir Balcı, İzmir Adliyesi’nde açıklamalarda bulundu. Olası bir dava açması durumunda dava harcının 324 bin lira tuttuğunu hesaplatan Balcı, "Hukuki ve teknik çalışmaları bitirmiş değiliz, kendi ikna sürecimizi tamamlamış değiliz. Sonuçta avukatın önüne her türlü iddia gelebilir. Bunların doğruluğunu, geçerliliğini kanıtlamak için ciddi çalışma yapması gerekiyor. Mevcut olayda, sağlıklı olmayan kuponu, Milli Piyango İdaresi’ne ibraz ettiğimiz taktirde, 'Buyurun gelin ikramiyenizi alın' şeklinde bir yapı yok. Milli Piyango İdaresi’nden bizim başvurumuza henüz bir cevap gelmedi, bunu bekliyoruz" dedi.

İdare’nin vereceği cevabın ardından yol haritalarını belirleyeceklerini dile getiren Balcı, "İdare, iki cevap verebilir; 'mümkün' veya 'geçersizdir' diyebilir. Zaten biz geçersiz konusunda çalışıyoruz. Neler yapılacağıyla ilgili altyapı çalışmaları yapıyoruz. Bizi ikna eden bir süreçle bu konuyu tamamlamamız lazım. Ancak bu noktada değiliz. Olası bir yargı yoluna başvurduğumuzda, ilgilinin 324 bin lira dava harcını yatırması gerekiyor. Olası bir olumsuz cevap karşısında, ortada böyle bir maliyetli dava söz konusu. İlginin bunu karşılaması mümkün değil. Adli yargı müessesiyle de görüşeceğiz. Harç ödemeden ya da küçük masraflarla bu dava nasıl yürütebilir, bunu araştırıyoruz. Bu konuda müvekkilime de yardım edilebilir" dedi.

Kuponu veya Türkiye’de bilirkişiler tarafından elde edilecek somut bilgileri Avrupa’daki bir laboratuvara da göndermek istediklerini söyleyen Balcı, "Yılbaşından sonraki ilk hafta, Avrupa’da bir laboratuvara buradan aldığımız sonuçları göndereceğiz. Bir noktaya varmak istiyoruz. İdare, bizim ikna olmadığımız bir belgeyi şayet geçersiz derse kurumu kamoyunu ve bizi zedeler. İdare’ye yapılacak başvuruda her türlü dökümanımız elimizde olmalı. Acele etmiyoruz" dedi.

Şu an için bir dava açmalarının söz konusu olmadığını söyleyen Balcı, "Hukuken kabul görecek bir belge olması konusunda çalışmalar yapıp biz de ikna olmalıyız. Hukuki sorumluluk altındayız. İdare’nin bağlı olduğu kurallar var. Çekilen sayılar, güvenlik numarası, çekiliş tarihi, bilet seri nosu açık şekilde görünmek zorunda. Bu kategoriler altında bizim incelemelerimiz de devam ediyor" diye konuştu.

KUPON, 'AĞIR TAHRİP EDİLMİŞ' SINIFINDA

Kuponun durumuyla ilgili veren Balcı, "Kupon, pamuk ile kağıt arasında. Dört köşe itibariyle lime lime olmuş. Çok katlı buruşmuş, iç içe girmiş bir belgeden söz ediyoruz. Hukuka göre bu evrak ağır tahrip edilmiş sınıfına daha yakın ve evrakın el değiştirilebilir olması nedeniyle ciddi çekincelerimiz var. Eğer negatif bir ortam oluşursa talihlinin içinde bulunduğu durum da dikkate alınmalı. Hukuki çalışmalar bittikten sonra daha net şeyler söyleyebiliriz" dedi.

AİLE PERİŞAN

Yakınlarını ziyaret için gittiği Kayseri'deki bayiden kuponunu oynayan, İzmir'de oturan talihlinin pantolonunu yıkayanın eş değil anne olduğunu söyleyen Balcı, "Hem talihlinin hem de ailesinin ciddi bir sıkıntısı var. Bir yandan onu kendine getirmeye çalışıyoruz, bir yandan da hukuki çalışmalar yapıyoruz. Talihli neredeyse, 'Bu neden benim başıma geldi?' noktasında. Ama onu hem iyiye hem kötüye hazırlamak için çalışıyoruz. Aile hiç iyi değil. Bu Milli Piyango tarihinin en ağır vakası" dedi.



TT(İÖ/SS)