Muhammet ve Cansu Kabil çiftinin ilk çocukları olan Cemre bebek geçen hafta 2 kilo 800 gram olarak dünyaya geldi. Metabolik bozukluk teşhisi konulan kız bebek, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi’nde tedavi altına alındı.

Doktor Mustafa Berber, önceki gün durumu ciddileşen bebeğin ileri tektik ve tedavisi için tam donanımlı Yeni Doğan Ünitesi bulunan bir hastaneye sevk edilmesini kararlaştırdı. Ancak telefonla ulaşılan bölge illerindeki hastanelerin servislerinde yer olmadığı öğrenildi. Bunun üzerine Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe'nin girişimleri sonrasında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi’nde yer bulunabildi. Doktorun karayolu ile sevki uygun görmemesi üzerine de uçak ambulans ayarlandı. Ancak ambulans uçak, yoğun sis nedeniyle Ankara'dan kalkış yapamadı.

"CEMRE İNŞALLAH SAĞLIĞINA KAVUŞACAK"

Baba Muhammet Kabil, 24 saat süren arayışın ardından ancak Ankara'da yer bulabildiklerini belirterek, "Sevk edilecek diye beklerken bu kez de sis engeli ile karşılaştık. Uçağın kalkış yapamadığı için gelemediği bildirildi. Yapacak bir şey yok. Bekleyişi sürdürüyoruz. Önce yer bulunamadı, sonra yer bulundu bu kez uçak gelemedi. Her şeyde bir hayır var. Cemre inşallah sağlığına kavuşacak” dedi.