Kaza, 2010 yılının Aralık ayında merkez İlkadım İlçesi Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Ordu'dan gelen ziraat mühendisi Mahmut Yılmaz ile Tokat'ta oturan arkadaşı harita mühendisi evli ve 2 çocuk annesi 40 yaşındaki Özlem Türkaydın, bir iş için Samsun'da buluştu. Atatürk Bulvarı'ndan karşıdan karşıya geçmek isteyen 2 mühendis arkadaşa, Fahri Duran yönetimindeki 55 EC 389 plakalı otomobil çarptı. Sürücü kazanın ardından kaçarken, yaralanan mühendislerden Türkaydın kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırması'nda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

HAPİS CEZASI PARAYA ÇEVRİLDİ

Kazanın ardından soruşturma başlatan polis, olay yerinde kırılıp düşen otomobilin yan aynasından yola çıkarak sürücü Fahri Duran'ı bir gün sonra yakalayıp gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Duran, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaklaşık 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Duran, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle son kez çıktığı Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce dün 25 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Duran'ın 18 bin liraya çevrilen cezayı 20 taksitle ödemesi yönündeki karar, kazada hayatını kaybeden Özlem Türkaydın'ın Tokat'ta yaşayan ailesini üzüntüye boğdu.

"TEMYİZE GÖTÜRECEĞİZ"

Özlem Türkaydın'ın babası 66 yaşındaki İlhan Yılmaz, mahkemenin kararıyla birlikte kızlarını tekrar kaybettiklerin belirterek, kararı temziye göndereceklerini söyledi.

Yılmaz, "Biz kızımız geri dönecek, gelecek diye umut ediyorduk. Fakat bu mahkeme kararıyla kızımı tamamen kaybettiğimi yeni anladım. Benim kızım o kadar zeki, o kadar akıllıydı ki, kızım trafik ihlali yapmazdı. Çarpan şahıs, zaten kızıma vurduktan sonra durmuyor. 40 metre kızımı sürükledikten sonra kaçıyor. Polisler bir gün sonra bu şahsı buluyorlar. Mahkemede duyduğumuza göre şahısa alkol muayenesi yapılmamış. Ben iddia ediyorum ki, bu şahıs kaza sırasında ya alkollüydü ya da uyuşturucu madde almıştı. Kararı temyize göndereceğiz" diye konuştu.