Ankara
Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri ODTÜ'ye yapılan polis saldırısına ve öğrencilerin gözaltına alınmasına karşı bir eylem düzenledi. YKM önünde toplanan Emek ve Demokrasi Güçleri Başbakanlık önüne yürümek istedi. Kitlenin hemen önüne barikat kuran kolluk kuvvetleri yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine Emek ve Demokrasi Güçleri basın açıklamasını YKM önünde gerçekleştirdi.

ODTÜ'ye yapılan saldırıyı ve öğrencilerin gözaltına alınmasını protesto eylemine KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK, TTB, TMMOB, TKP, ÖDP, Gençlik Muhalefeti, Halkevleri, SDP, ESP ve EHP katıldı.

Yapılan açıklamada Başbakan'ın savaş yanlısı ve bilim karşıtı tutumunu protesto etmek için toplanan ODTÜ'lülere polisin biber gazlı saldırısı kınanırken, emniyetin ve medyanın öğrencilere yönelik hedef gösterir tutumu protesto edildi.

Eskişehir
Eskişehir'de Gençlik Muhalefeti'nin yaptığı eylem Adalar Migros önünde gerçekleşti. Gençlik Muhalefeti üyeleri, polisin RTE'nin intikam operasyonunu gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, "İktidarını ancak zorbalıkla sürdürebilen AKP için bu saldırı ve operasyonların bir sonun başlangıcı olduğu asla unutulmamalıdır. Bu zorbalıkla gençliğin yükselen özgürlük arayışını ve ODTÜ’nün direniş çağrısını bastırması mümkün olamayacaktır." denildi.

Kocaeli
ODTÜ'lü öğrencilerin Başbakan Erdoğan'ı protesto eylemine yönelik sert polis müdahalesine bir tepki de Kocaeli'den geldi.

Genç Sen, Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Muhalefeti ve Emek Gençliği'nin çağrısıyla Yürüyüş Yolu Belediye İş Hanı önünde bir araya gelen Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, "AKP elini üniversitelerden çek. Gözaltılar serbest bırakılsın" yazılı pankart açtı.

İnsan Hakları Parkı'na yürümek isteyen öğrencileri önü polis barikatıyla kesildi. Öğrenciler, polis engelini protesto etmek için oturma eylemine başladı. Yürüyüşe izini verilmemesi üzerine burada basın açıklaması yapan öğreniler, Ankara'da gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Mersin
Gençlik Muhalefeti, TKP'li Öğrenciler, Öğrenci Kolektifi ve Genç-Sen, Eğitim Sen binasının önünden yürüyerek operasyonları protesto etti. 'Şimdi Her Yer Odtü, Tüm Gözaltılar Serbest Bırakılsın' yazan bir pankart açan üniversite öğrencileri, Mersin Büyükşehir Belediyesine yürüdüler.

Grup adına hazırlanan açıklamayı okuyan MEÜ öğrencisi Deniz Gözde Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ'ye gidişi sırasında öğrencilerin gerçekleştirdiği eylemde, polisin müdahalesi sonucunda pek çok öğrencinin yaralandığını ve üniversitenin tahrip olduğunu söyledi. Bugün de Ankara'da eyleme katılan öğrencilerin evlerine gerçekleştirilen operasyonlarla öğrencilerin demokratik tepkisinin terör eylemi olarak gösterilmeye çalışıldığını belirten Öztürk, bu eylemin üniversitenin topyekun direnişi olduğunu kaydetti. Bu baskılara karşı üniversiteleri daha büyük bir kararlılıkla savunacaklarını ve yeni YÖK yasasına karşı mücadeleye devam edeceklerini dile getiren Öztürk, tüm gözaltındakilerin de serbest bırakılmalarını istedi.

Samsun
Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrenciler, ODTÜ’de yaşanan saldırı ve sonrasındaki gözaltıları yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto ettiler. Akbank önünde toplanıp Süleymaniye Geçidine yürüyerek gelen OMÜ öğrencileri burada, “AKP’nin zorbalığı ve baskıları gençliğin özgürlük arayışının önünü kesemeyecek” başlıklı bir basın açıklaması yaptılar.

Edirne
Gençlik Muhalefeti,TKP’li Öğrenciler ve Öğrenci Kolektiflerin düzenlediği yürüyüşe  polis engel oldu.

Recep Tayyip Erdoğan’nın ODTÜ’ye gelişini protesto ettikleri için gözaltına alınan gençlerin serbest bırakılması için Edirne’de yapılan yürüyüşe polis çevik kuvvet ve panzeriyle engel oldu. Tahmis meydanında toplanan kitle coşkulu bir şekilde sloganlar atarak yürüyüşe başladı.Yürüyüş esnasında sık sık ‘’Her yer ODTÜ her yer direniş’’,’’AKP defol üniversiteler bizimdir’’,’’Gözaltılar,tutuklamalar,baskılar bizi yıldıramaz’’ sloganları atıldı.

AKP il binasına yürümek isteyen kitle  Saraçlar caddesinin önüne geldiğinde ise panzer ve çevik kuvvet  ile engellendi.

Yürüyüş kanunlarına aykırı ve izin alınmadan yapılan  yürüyüşün dağıtılmasını isteyen polislere karşı  öğrenciler,asıl hukuksuzluğu en demokratik eylemlerde bile karşılarına panzer diken polislerin yaptığını ve dağılmamakta kararlı olduklarını aktardılar.

BİRGÜN