Futbol maçları sonrası şampiyonluk gösterilerinin engelsiz kutlandığı Taksim meydanı, sol içerikli gösterilere tamamen kapatılmak istenmektedir. 1 Mayıs gösterisinde olduğu gibi Ibrahim Kaypakkaya'nın ölüm yıldönümü gösterisi de polis saldırısı sonucu onlarca kişinin yaralanması ve gözaltına alınmasıyla sona erdi.


Katledilişinin 40. yılında İbrahim Kaypakkaya’yı anmak için Tünel’de bir araya gelenler, Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçtiği sırada polisin tazyikli su ve biber gazlı saldırısıyla karşılaştı.

Aralarında DHF, Partizan, ÖDP, ESP, SODAP, Alınteri ve SDP’lilerin de bulunduğu yüzlerce kişi, ellerinde İbrahim Kaypakkaya dövizleriyle yürüyüşe geçtiği sırada polisin saldırısına uğradı.

Saldırı sonrası çok sayıda kişi yaralandı, ara sokaklarda bayılanların olduğu gelen bilgiler arasında.


Polis ara sokakları ablukaya aldı


Taksim’in ara sokaklarına dağılanlara polisin saldırısı devam etti. Dağılan kitlenin bir kısmı Şişhane’ye bir kısmı ise Kasımpaşa’ya doğru yöneldi. Ara sokakları abluka altına alan polis, bazı sokakların boşaltılmasını istedi.

İstiklal Caddesi ve civarında biber gazınden etkilenmeyen kalmadı. Neredeyse tüm ara sokaklarda çatışma izleri bulunuyor. Ara sokaklardan gelen “İbrahim Kaypakkaya onurumuzdur”  sloganları Taksim’in pek çok noktasından duyuluyor.

Saldırı sonrası çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Şişhane metrosuna da biber gazı


Şişhane-Taksim metrosunun Tünel girişine de çevik kuvvet polisleri tarafından gaz bombası atıldı. Metro merdivenlerinde biber gazının etkisiyle fenalaşanlar oldu. Polisin, çığrından çıkan saldırısına vatandaşlar yoğun tepki gösterdi.

İstiklal Caddesi’nde ikinci kez saldırı

Polis, ara sokaklardan İstiklal Caddesi’ne ulaşmayı başaran kitleye ikinci kez müdahale etti. Şişhane-Taksim arası metro seferleri polis saldırısı sebebiyle 30 dakika süreyle iptal edildi.



Savaş alanına
dönen İstiklal Caddesinde ara sokaklarda  polis ve eylemciler arasında kovalamaca akşam saatlerine kadar  sürdü.