Gözaltına alınanlar arasında İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'nden Mücella Yapıcı, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, Halkların Demokratik Kongresi yöneticisi Ender İmrek, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, Şehir Planlamacıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar ve Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Erkan Baş da bulunuyor.

Gözaltında bulunduğu polis aracından konuşan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Taksim Dayanışması temsilcileriyle bugün açılan Gezi Parkı’na girmek istediklerini, polisin buna izin vermeyip İstiklal Caddesi girşinde kendilerini gözaltına aldığını söyledi.

Çerkezoğlu, “Parka girmeye çalışmak suçundan gözaltına alındık. Öğrendik ki böyle bir suç varmış” yorumunu yaptı.

Taksim Dayanışması'ndan ilerleyen saatlerde yapılan açıklamada, "Gezi Parkı’na girmek isteyen Taksim Dayanışması bileşenleri İstiklal Caddesi’nde engellenmiş, emniyet yine gaz ve su ile halka saldırmış ve dayanışmayı oluşturan emek/meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri, siyasi parti temsilci ve yöneticilerinden yaklaşık 35 kişi gözaltına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

İstiklal Caddesi’nde polisin müdahalesi ve göstericilerin eylemleri saatlerce devam etti.

Küçük bir grupsa Gezi Parkı merdivenlerinde forum gerçekleştirdi.

Bakanlar kurulunun ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Gezi Parkı protestolarının kurulda görüşülmediğini, görüşülmeye değer bir konu olmadığını söyledi.

Gezi Parkı gösterilerinin ardından kamunun kullanımına kapatılan Taksim Gezi Parkı’nın bugün öğle saatlerinde İstanbul Valisi Avni Mutlu’nın da katıldığı bir törenle yurttaşların kullanımına açıldığı duyurulmuştu.

Ancak akşam saatlerinde polis parka girmek isteyenlere engel oldu ve parkta bulunanları da çıkartmaya çalıştı.

Parkta bulunanlardan bazıları polise tepki gösterirken, park ve çevresine birçok polis sevkedildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaşanan gerginliğin ardından Twitter adresinden şu açıklamayı yaptı: "Gezi parkı halkın kullanımına açıldı. Fakat parkı izinsiz gösteri ve işgal alanına dönüştürmek isteyen pek çok çağrı yapılmaya devam ediyor."