Topladığı imzayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunan Alev, “Gezi Parkı asansörünü kullanmak Taksim meydana ulaşmaya yetmiyor. Çünkü burada tümsek ve basamaklarla karşılaşıyoruz" dedi.


2 BİN 750 İMZA TOPLDI


Yaklaşık 2 ay önce başlayan yayalaştırma projesi nedeniyle engellilerin Gezi Parkı’ndan Taksim meydanına geçişlerinin kabus haline geldiğini iddia eden Simto Alev, buraya rampa yapılması için internet üzerinden imza topladı. Topladığı imzaları arkadaşlarıyla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne getiren Alev, 2 bin 750 imzayı belediye yetkililerine teslim etti.


7 yaşında geçirdiği bir kaza nedeniyle Simto Alev, yıllarıdır ayaklarını kullanamıyor. 29 yaşındaki Alev, yayalaştırma projesi kapsamında Taksim metro durağındaki engelli asansörünün kapatıldığını öne sürdü ve bu nedenle engelli vatandaşların zor durumda kaldığını söyledi. Engellilere alternatif olarak Gezi Parkı girişinde asansör kurulduğunu söyleyen Alev, bu durumun engellilerin ihtiyacını karşılamadığını iddia etti.


“RAMPA İSTİYORUZ"


Gezi Parkı’ndaki tümsek ve basamaklar nedeniyle engellilerin buradan geçemediğini öne süren Simto Alev, “Taksim’e ulaşım aslında zaten çok kısıtlı. Metro da benim için tek ulaşım aracıydı. Dolayısıyla Taksim’e çıkamaz hale geldim. Belediyede beyaz masa ile iletişim kurduk. Ancak bir sonuca ulaşamadık. Gezi Parkı asansörünü kullanmak Taksim meydana ulaşmaya yetmiyor. Çünkü burada tümsek ve basamaklarla karşılaşıyoruz. Buraya ben ve benim gibi engelliler için rampa istiyoruz. Sadece iki rampa için bir imza toplamak aslında utanç verici" diye konuştu.


İA (MK) (FOTOĞRAF)