İstanbul'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlamalarının ilk adresi Taksim Cumhuriyet Anıtı oldu.


YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE KUTLANDI


Yeni yönetmeliğe göre yapılan kutlamada sadece İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey yer aldı. Geçen yıl Taksim'de yapılan törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu başta olmak üzere 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı da katılmıştı.


SAYGI DURUŞU İSTİYORUZ', 'ATATÜRK'E SAYGI İSTİYORUZ'


Tören Güzey'in Taksim Cumhuriyet Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Bu sırada bazı DSP'liler ' Atatürk'e saygı istiyoruz ' , ' Saygı duruşu istiyoruz' diyerek bağırmaya başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından DSP'liler bu kez ellerindeki Türk bayrakları ve karanfillerle görevlilerin üzerine yürüdü. Bir DSP'li kadın ' Atamıza saygı gösterin ' diye bağırarak elindeki karanfilleri kürsüye vurdu. Bu sırada yaşanan gerginliğe törende bulunan sivil polisler müdahale etti.


SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR


Yaşanan gerginlik sırasında bazı DSP'liler ellerindeki Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve karanfillerle bir süre Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde bekledi. Ardından bazı DSP'liler diğer vatandaşları da saygı duruşunda bulunmaya davet etti. Bunun üzerine törene katılan gaziler, DSP'liler ve bazı vatandaşlar Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşundan sonra DSP'li grup ellerindeki Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni ve ellerindeki karanfilleri Cumhuriyet Anıtı önüne koydu. Bu sırada bazı DSP'liler 'Bizden korksunlar ' diye bağırdı. Düzenlenen törenin ardından grup dağıldı.


TY(FOTOĞRAF)