" BUGÜN, ASKER, POLİS TÜM MALUL GAZİLERİMİZİN ŞEREF GÜNÜDÜR "


Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki tören İstanbul Valiliği, 1. Ordu ve Garnizon Komutanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin anıta konulmasıyla başladı. Çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında ise, Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Ahmet Kendigel bir konuşma yaptı. Kendigel, "19 Eylül kahraman önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında taçlandığı gündür " dedi. Kendigel, " 19 Eylül 1921 - 1922 yılları arasında Kurtuluş Savaşında, 1950'de Kore'de, 1974'te Kıbrıs'ta savaşan muharip gazilerle Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis tüm malul gazilerimizin şeref günüdür " diye konuştu.


Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Piyade Albay Levent Sağ ise, " Bugün milletimizimn özgürlük ve bağımsızlığı vatanımızın birliği ve bütünlüğü, Cumhuriyetimizin korunup yücektilmesi adına canlarını hiçe sayarak ölüme koşarken, gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımızın Gaziler Gününü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Gaziler Günü'nün 19 Eylül olarak kutlanmasının Türk milleti için özel bir anlamı vardır. 91 yıl önce bugün yani 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Ulu Önderimiz ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ve Gazilik ünvanı verilmiştir " dedi.


Konuşmaların ardından İstanbul Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun şeref defterini imzaladı daha sonra Gaziler, Taksim Meydanı'nda bir süre yürüdü.


PÇK (MK) (FOTOĞRAF)