Olay, geçen yıl 14 Eylül’de saat 22.00 sıralarında, Gaziler Caddesi Ziya Gökalp Hastane Durağı önünde meydana geldi. Otobüs durağı yanında müşteri bekleyen evli ve 3 çocuk babası 54 yaşındaki Selman Telöz yönetimindeki 35 T 5460 plakalı taksiye binen iki kişi, arka koltuğa oturduktan sonra hareket etmesini söyledi. Karanlık bir sokağa girdiklerinde bıçak çeken iki kişi, Telöz’den üzerindeki hasılatı vermesini istedi. Olumsuz yanıt alan şüphelilerden biri, koltuk arasından bıçakla Selman Telöz’e vurmaya başladı. Kendisini dışarı atan Telöz’ü bıçaklamaya devam eden iki saldırgan kaçtı.

Sırtından üç, sağ kolundan bir ve koltuk altından da bir bıçak darbesiyle yaralanan Selman Telöz, tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili soruşturma yapan polis, şüphelilerin kimliklerini belirledi. Şüphelilerden Haydar Yılmazgil'in bisiklet hırsızlığından cezaevine konulduğu saptandı. Takside parmak izi tespit edilen diğer şüpheli Volkan Zorbay da yakalanıp tutuklandı. Savcı Nesli Sumru Tunç, başka suçtan hükümlü Yılmazgil hakkında 23 yıl, Zorbay için de 20 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

İzmir 1’inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada önceki duruşmada ifade veren taksi şoförü Selman Telöz, otobüs durağında beklerken, iki kişinin gelip müşteri gibi aracına bindiğini ve haraket etmesini istediklerini söyledi. Telöz, "Bir süre gittikten sonra gaspçılar karanlık bir sokağa girmemi istedi. Yavaşladığım sırada ise sırtıma bıçak dayayıp hasılatı almaya kalktılar. Vermeyeceğimi söyledim. Bunun üzerine ikisi de bıçakla vurmaya başladı. Kendimi taksiden dışarı attım. Buradada bıçakla vurmaya devam ettiler. Kaçmayayım diye lastiği de patlattılar. Copla kendilerine karşılık verdim, korkup kaçtılar. Yaralı halde tekrar durağa gittim. Arkadaşlarım beni hastaneye kaldırdı. Karşılık vermeseydim beni öldüreceklerdi. İkisinden de şikayetçiyim" dedi.

Son duruşmaya, tutuklu yargılanan sanık Volkan Zorbay ile avukatı Hacı Hakan Ağcakanat ile hırsızlıktan hükümlü Haydar Yılmazgil ve avukatı Deniz Aksu katıldı. Yılmazgil ifadesinde, bu olayın olduğu tarihte başka suçtan cezaevinde olduğunu, gasp suçunu kendisinin işlemediğini söyledi. Sanığın avukatı Deniz Aksu da müvekkilinin söylediklerinin, resmi olarak da gelen evrakta ortaya çıktığını dile getirerek, beraatini talep etti. Diğer sanık Volkan Zorbay ise "Benim tek hatam olayda bıçak kullanmamdır. Samimi olarak olayı neden yaptığımı anlattım. Pişmanım. Ceza verilirse ve koşulların oluşması halinde, cezamın ertelenmesini veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Volkan Zorbay'ı, 'yağma' suçundan önce 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından sanığa duruşmalardaki iyi hali ve pişman olmasından dolayı indirim uygulayıp, cezasını 4 yıl 5 aya indirdi. Sanık, yaralama suçundan ise 3 yıl 4 ay hapse mahkum edildi. Zorbay’a iki suçtan toplan 7 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Diğer sanık Haydar Yılmazgil ise olay tarihinde başka suçtan cezaevinde olduğu belirlendiğinden beraat etti. Mahkeme ayrıca adı 'Haydar' olduğu belirlenen ve yakalanamayan diğer sanıkla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Ceza alan sanık Volkan Zorbay'ın avukatı Hacı Hakan Ağcakanat, kararı temyiz edeceklerini söyledi.



BK(İÖ/CK)