2 çocuk babası 54 yaşındaki Mustafa Serinkul, 18 Nisan 2009 tarihinde telsizden yönetimindeki 35 T 5971 taksiye Gümüldür'e gitmek için müşteri aldığını anons etti. Yaklaşık bir saat sonra Serinkul, ikinci kez telsizden anons ederek, Gaziemir İlçesi'nde bulunduğunu söyledi. İkinci anonsundan sonra Mustafa Serinkul'a bir daha ulaşılamadı. Mustafa Serinkul bir süre sonra, Sanayi Sitesi'nde, taksisinin yanında kalbinden bıçaklanarak öldürülmüş halde yerde yatarken bulundu.

Soruşturma başlatan polis, olayın ardından taksicinin cep telefonundan arkadaşını arayıp para isteyen çay ocağı işletmecisi 61 yaşındaki M.K.'yı gözaltına aldı. Namlusu değiştirilen kurusıkı tabancanın tutukluk yapması üzerine Serinkul'u, kalbine tornavida benzeri delici alet saplayarak öldürdüğü ileri sürülen M.K., cinayeti kendisinin işlemediğini söyledi. Taksi içerisinde bulunan merminin ilk balistik incelemesinde, M.K.'nın tabancasından ateşlendiği, ancak patlamadığı bildirildi. M.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, M.K. hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Savcı iddianamede, "Deliller değerlendirildiğinde, sanığın maktülün taksisine binip gittiği, 230.96 TL tutan taksimetre ücreti yüzünden yolda aralarında tartışma çıktığı, para bulmak için kendi cep telefonunda kontör olmadığından, Serinkul'unkinden aramalar yaptığı, tartışmanın büyümesi sonucu, gaz tabancasıyla ateş ettiği, silahın patlamayan mermiyi dışarı attığı, elinde bıçakla inip, şoförü göğsünden şiş benzeri delici aletle öldürüp kaçtığı anlaşılmıştır. Eşkalini değiştirmek için de saç ve sakalını kesmiştir" dedi. Yaklaşık bir yıl tutuklu kalan M.K., daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada, tutuksuz yargılanan M.K., delil yetersizliğinden beraat etti.

Mahkeme Başkanı, ilk raporda ele geçen mermi çekirdeğinin sanıkta yakalanan tabancadan atıldığının tespit edildiğini, daha sonra ise merminin hangi silahtan atıldığının belirlenemediği yönünde rapor geldiğini belirtti. Bu nedenle 'şüpheden sanık yargılanır' ilkesine göre, sanığın delil yetersizliğinden beraatine karar verildiğini açıkladı. Öldürülen taksi şoförünün ailesinin avukatı, M.K.'ye delil yetersizliğinden verilen beraat kararının bozulması için temyize başvurdu.

M.K.'nin avukatı Türker Keleş, "Müvekkilim bir yıl tutuklu kaldı. Daha sonra tahliye edildi. İlk raporda merminin müvekkilimin tabancasından atıldığı yönünde rapor geldi. Başka rapor alınması yönünde talepte bulunduk. Baz istasyonlarından müvekkilimin olay günü orada olmadığı yönünde GSM operatörlerinden telefon kayıtları geldi. Yargı sistemini biraz zorladık. Maddi delliller lehimize döndü. Müvekkilimin suçsuz olduğu rapor ve delillerle tespit edildi. Müvekkilimin tutuklu kaldığı 12 ay için yüksek miktarda tazminat davası açacağım" dedi.