Kaza, gece saat 01.00 sıralarında Esentepe Mahallesi'nde meydana geldi. Taksi şoförü  Yahya B., 63 T 0027 plakalı otomobiline arkadaşları Semih K., Halil D., Mustafa T. ve Bahri A.'yı alarak dolaşmaya başladı. Bira içen 5 arkadaş, Karaköprü Beldesi'ne doğru ilerlerken, aşırı hız nedeniyle çevre yolu yakınlarında aracın kontrolünü kaybetti. Yoldan çıkan taksi taşlık arazide yaklaşık 10 metre ilerledi. Sulama kanalına düşme tehlikesi bulunan ticari taksi, kanala birkaç metre kala durabildi.

Ani fren yapması nedeniyle son anda durabilen ve kapıları açılan taksideki 2 kişi yola savrulurken, 2 kişi sulama kanalına düştü. 1 kişinin de takside sıkıştığı kazayı görerek 5 kişinin yardımına koşanlar, durumu telefonla güvenlik güçleri ile sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen polisler, yaralı gençlere yardım etmesi için itfaiye ekiplerinden de destek istedi.

İlk etapta taksiden araziye savrulan 2 genç ilk müdahaleleri yapılıp, ambulans ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Takside sıkışan diğer genç ise; polis, itfaiye ve sağlık ekiplerinin yarım saati aşkın çalışmasının ardından sıkıştığı yerden çıkarılıp ambulansla hastaneye götürüldü.

KANALDAKİ GENÇLER 'DONUYORUZ' DİYE BAĞIRDI

Yaralanan 3 kişinin hastaneye gönderilmesi ardından, kaza sırasında sulama kanalına düşen 2 kişinin kurtarılması için çalışmalara başlandı. Soğuk havada düştükleri ve dizlerine kadar sulara gömülen 2 kişi kendilerini sakinleştirmeye çalışan polislere, "Ne olur bizi kurtarın. Çok soğuk, donup öleceğiz" diyerek yardım istedi. Sulama kanalına inilememesi üzerine itfaiye ekipleri, gençleri ip merdiven sarkıtarak yukarı çıkarmayı kararlaştırdı. Ekipler ip merdiveni getirirken, sudaki yaralılar sürekli 'Donuyoruz' diye bağırmayı sürdürüp, yardım için yalvardı. İtfaiye ekiplerinin ip merdiveni getirip, kanala sarkıtmasının ardından 2 genç yaklaşık 1 saat kaldıkları sudan çıkmayı başardı. Kanaldan çıkarılan 2 kişi ilk müdahalenin yapılması ardından sedyeye konulup, ambulans ile diğer 3 arkadaşının tedavi gördüğü Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Tedavisine başlanan 5 gencin sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtilirken son anda durdurularak kanala düşmesi önlenen taksi de çekici yardımı ile yola çekildi. Polisler, yaptığı incelemede taksi içerisinde boş bira şişeleri buldu. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



DHA(HK/İD)